Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-24-2009-23

RK-24-2009-23.doc
Číslo materiálu23
Číslo jednacíRK-24-2009-23
NázevSouhlas se stavbou a uzavření smlouvy o budoucí darovací smlouvě - k. ú. Třešť
Zpracoval J. Mrázková
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuMateriál řeší vydání souhlasu se stavbou Prodejna potravin Třešť - úprava ulice Palackého na pozemku ve vlastnictví kraje a uzavření smlouvy o budoucí darovací smlouvě nově vybudovaného jízdního pruhu.
Na OM se obrátila prostřednictvím projektanta společnost A + R s.r.o. Počernická 257, Radonice se žádostí o uzavření smlouvy zakládající právo stavby, neboť výše uvedenou stavbou bude dotčen pozemek par. č. 4572/1 a část silnice II/406 v k.ú. a obci Třešť.
S ohledem na ustanovení § 110 zák. č. 183/2006 Sb., stavební zákon, musí stavebník prokázat vlastnické právo k pozemku a stavbě určených k výstavbě nebo právo založené smlouvou provést stavbu. Dle současné praxe je touto smlouvou Smlouva zakládající právo provést stavbu, ve které vlastník pozemku vysloví souhlas s dotčením pozemku v jeho vlastnictví zamýšlenou stavbou.
Pozemek par. č. 4572/1 v k.ú. a obci Třešť je ve vlastnictví kraje Vysočina na základě zákona č. 157/2000 Sb., o přechodu některých věcí, práv a závazků z majetku ČR do majetku krajů, v platném znění a Rozhodnutí MDS ČR čj. 3796/01-9-KM ze dne 10. 9. 2009. Zřizovací listinou byl dán do správy příspěvkové organizace kraje s názvem Správa a údržba silnic Jihlava, resp. Krajská správa a údržba silnic Vysočiny, příspěvková organizace.
Katastrální úřad pro Vysočinu, katastrální pracoviště Jihlava vede pozemek par. č. 4572/1 na LV 1230 v k.ú. a obci Třešť.
Návrh řešení Odbor majetkový doporučuje radě kraje po vyjádření Krajské správy a údržby silnic Vysočiny, provoz Jihlava vyslovit souhlas s uvedenou stavbou. Vybudování této stavby bylo konzultováno s Městských úřadem v Třešti, který proti výstavbě nemá námitek. S ohledem na ustanovení § 110 zák. 183/2006 Sb., stavební zákon, musí stavebník prokázat vlastnické právo k pozemku, určenému k zastavění nebo právo provést stavbu založené smlouvou.
Návrh usnesení předpokládá vyslovit souhlas se stavbou Prodejna potravin Třešť - úprava ulice Palackého na části pozemku par. č. 4572/1 v k.ú. a obci Třešť, rozhodnout uzavřít nepojmenovanou smlouvu prokazující žadateli (investorovi) právo provést stavbu na výše uvedeném pozemku a doporučit zastupitelstvu kraje rozhodnout uzavřít smlouvu o budoucí darovací smlouvě mezi krajem Vysočina a společností A + R s.r.o. Počernická 257, Radonice, v níž se zaváže, že po realizaci stavby bezúplatně převede nově vybudovaný odbočovací pruh, včetně zastavěného pozemku do vlastnictví kraje Vysočina.
StanoviskaKrajská správa a údržba silnic Vysočiny, příspěvková organizace, provoz Jihlava souhlasí se stavbou Prodejna potravin Třešť - úprava ulice Palackého na pozemku par. č. 4572/1 a silnici II/406 v k.ú. a obci Třešť, stanovila podmínky, za nichž je možné stavbu realizovat a požaduje uzavřít smlouvu o budoucí darovací smlouvě mezi krajem Vysočina a investorem stavby, kterou se investor zaváže bezúplatně předat nově vybudovaný odbočovací pruh včetně zastavěného pozemku.
Návrh usneseníRada kraje
souhlasí
se stavbou Prodejna potravin Třešť - úprava ulice Palackého , kterou bude dotčen pozemek par. č. 4572/1 v k. ú. a obci Třešť ve vlastnictví kraje Vysočina;
rozhoduje
uzavřít nepojmenovanou smlouvu, prokazující společnosti A + R s. r. o. právo provést stavbu Prodejna potravin Třešť - úprava ulice Palackého na části pozemku par. č. 4572/1 a silnici II/406 v k. ú. a obci Třešť;
doporučuje
zastupitelstvu kraje rozhodnout uzavřít smlouvu o budoucí darovací smlouvě mezi krajem Vysočina a společností A + R s.r.o., Počernická 257, 250 73 Radonice, IČ: 26746000, v níž se tato společnost zaváže po realizaci stavby bezúplatně převést nově vybudovaný odbočovací pruh silnice II/406 včetně zastavěných pozemků do vlastnictví kraje Vysočina.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 15. 9. 2009
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz