Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-24-2009-11

RK-24-2009-11.doc
Číslo materiálu11
Číslo jednacíRK-24-2009-11
NázevNávrh na provedení rozpočtového opatření v rámci kapitoly Nemovitý majetek
Zpracoval H. Javůrková
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuSchválený rozpočet kraje Vysočina na rok 2009 zahrnuje na kapitole Nemovitý majetek m.j. položky Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství a Technická zhodnocení a vyjmenované opravy v sociálních organizacích. Rozpis jednotlivých akcí v rámci těchto položek rozpočtu je uveden v přílohách rozpočtu, které vzala rada kraje na vědomí dne 20. 1. 2009 usnesením 0081/03/2009/RK.
V průběhu realizace během roku dochází u zařazených akcích ke změnám ve výši částek rozepsaných na jednotlivé akce v důsledku zpřesňování rozsahu prováděných prací podle zpracovaných projektových řešení, výsledků výběrových řízení, konkrétních zjištění při realizaci, případně i zjištěných více prací a rozšíření předmětu díla. Odbor majetkový na základě současného stavu potřebuje provést přesun finančních prostředků z oblasti sociálních věcí do oblasti školství v rozsahu 1 500 tis. Kč.
Příloha M2 - Technická zhodnocení a vyjmenované opravy v sociálních organizacích bude ponížena o částku 1 500 tis. Kč z akce ÚSP Těchobuz - oprava ZTI. Z výběrového řízení vyplývá úspora 1 500 tis. Kč oproti předpokladu stávajícího rozpisu rozpočtu.
Naopak u školních akcí zařazených v příloze M1 - Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství se náklady zvýšily oproti předpokladům rozpočtu. K dokrytí akcí je potřebné posílení na akce Gymnázium Pelhřimov - oprava hydroizolací ve výši 1 000 tis. Kč, Dětský domov Senožaty - oprava oken a fasády ve výši 500 tis. Kč.
Návrh řešení Návrh usnesení předpokládá schválení rozpočtového opatření v rámci kapitoly Nemovitý majetek, spočívající ve zvýšení přílohy M1 - Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství při současném snížení přílohy M2 - Technická zhodnocení a vyjmenované opravy v sociálních organizacích.
StanoviskaEkonomický odbor nemá připomínky k navrhovanému rozpočtovému opatření v rámci kapitoly Nemovitý majetek.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
rozpočtové opatření v rámci kapitoly Nemovitý majetek spočívající ve zvýšení přílohy M1 - Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství o částku 1 500 tis. Kč při současném snížení přílohy M2 - Technická zhodnocení a vyjmenované opravy v sociálních organizacích o částku 1 500 tis. Kč.
Odpovědnost odbor majetkový, odbor ekonomický
Termín červenec 2009
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz