Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-24-2009-07

RK-24-2009-07.doc
Číslo materiálu07
Číslo jednacíRK-24-2009-07
NázevDarování pozemku v k. ú. Řípov a obci Třebíč
Zpracoval V. Veselá
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o darování pozemku pro regeneraci sídliště Třebíč - Borovina - Za Rybníkem.
Město Třebíč požádalo odbor majetkový svým dopisem ze dne 15. 7. 2009 o darování pozemku par. č. 117/6 v k. ú. Řípov a obci Třebíč z důvodu plánované regenerace sídliště Třebíč - Borovina - Za Rybníkem.
Město Třebíč v současné době připravuje regeneraci uvedeného sídliště, na kterou má zpracovanou projektovou dokumentaci a požadovaný pozemek chce začlenit do tohoto projektu. Pozemek není využíván jako silniční pozemek.
Pozemek par. č. 117/6 - ostatní plocha, silnice o výměře 110 m2 v k. ú. Řípov a obci Třebíč získal kraj Vysočina na základě zákona č. 157/2000 Sb. o přechodu některých práv, věcí a závazků z majetku České republiky do majetku krajů a Rozhodnutí Ministerstva dopravy a spojů č. 3796/01-9-KM ze dne 10. 9. 2001. Zřizovací listinou jsou pozemky svěřeny do správy příspěvkové organizace kraje Krajská správa a údržba silnic Vysočiny. Pozemek je veden Katastrálním úřadem pro Vysočinu, Katastrálním pracovištěm Třebíč pro k. ú. Řípov a obec Třebíč na listu vlastnictví č. 1391.
Návrh řešení OM navrhuje darovat pozemek par. č. 117/6 - ostatní plocha, silnice o výměře 110 m2 v k. ú. Řípov a obci Třebíč. Pozemek bude začleněn do projektu regenerace sídliště Třebíč - Borovina - Za Rybníkem a není zastavěn silnicí II. a III. třídy a kraj ani majetkový správce ho nepotřebuje.
Darování je v souladu se Zásadami Zastupitelstva kraje Vysočina pro převod nemovitého majetku ve vlastnictví kraje Vysočina - čl. 2. Pozemek bude sloužit pro veřejně prospěšné účely a nebude užíván komerčně.
Darování předpokládá jako zákonnou podmínku tohoto právního úkonu zveřejnění záměru daru na úřední desce krajského úřadu po zákonem stanovenou dobu. Po uplynutí této doby bude zastupitelstvu kraje předložen návrh na darování uvedeného pozemku do vlastnictví města Třebíč a současně dodatkem zřizovací listiny Krajské správy a údržby silnic Vysočiny bude upraven rozsah svěřeného majetku.
Návrh usnesení předpokládá rozhodnout zveřejnit záměr darování výše uvedeného pozemku do vlastnictví města Třebíč na úřední desce a doporučit zastupitelstvu kraje rozhodnout darovat uvedený pozemek do vlastnictví města Třebíč.
StanoviskaKrajská správa a údržba silnic Vysočiny, příspěvková organizace, provoz Třebíč souhlasí s převodem požadovaného pozemku v k. ú. Řípov a obci Třebíč do vlastnictví města Třebíč.
Odbor dopravy a silničního hospodářství souhlasí s převodem výše uvedeného pozemku.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
zveřejnit na úřední desce krajského úřadu záměr darovat pozemek par. č. 117/6 - ostatní plocha, silnice o výměře 110 m2 v k. ú. Řípov a obci Třebíč z vlastnictví kraje Vysočina do vlastnictví města Třebíč;
doporučuje
zastupitelstvu kraje rozhodnout převést darem pozemek par. č. 117/6 - ostatní plocha, silnice o výměře 110 m2 v k. ú. Řípov a obci Třebíč z vlastnictví kraje Vysočina do vlastnictví města Třebíč.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 15. září 2009
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz