Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-10-2009-20

RK-10-2009-20.doc  RK-10-2009-20pr1.doc  RK-10-2009-20pr2.doc
Číslo materiálu20
Číslo jednacíRK-10-2009-20
NázevProjekt EGEI - Platforma pro elektrotechniku a komunikační technologie
Zpracoval I. Fryšová
Předkládá T. Čihák
Počet příloh
Popis problémuJedná se o schválení účasti kraje Vysočina jako partnera projektu EGEI - platforma pro elektrotechniku a komunikační technologie v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost MŠMT, prioritní osa 2.4 Partnerství a sítě.

Projekt EGEI - Platforma pro elektrotechniku a komunikační technologie (dále jen projekt ) byl představen zástupcům kraje Vysočina na jednání, které proběhlo dne 10. 3. 2008, zástupci žadatele o projekt, kterým je Vysoké učení technické v Brně, Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií.
Předpokládaný termín podání projektu je 19. 3. 2009, začátek realizace projektu je plánován na leden 2010. Délka projektu je plánována na 3 roky. Celkový rozpočet projektu bude činit 39 mil. Kč (85 % ESF, 15 % státní rozpočet).
Cílem projektu je:
- podpora spolupráce mezi institucemi terciálního vzdělávání, výzkumnými a vývojovými pracovišti a podnikatelským a veřejným sektorem, včetně vytváření komunikačních a interaktivních platforem,
- podpora vzdělávacích a školících aktivit vedoucích ke zvýšení vzájemné spolupráce mezi vzdělávacími institucemi a vývojovými pracovišti a podnikatelským a veřejným sektorem,
- odborné praxe studentů a akademických a vědeckých pracovníků v soukromém a veřejném sektoru, více viz materiál RK-10-2009-20, př.1.
Partneři projektu jsou zástupci výzkumných a vývojových pracovišť, podnikatelského a veřejného sektoru: Mendelova zemědělská a lesnická Univerzita v Brně, Ústav přístrojové techniky AVČR v Brně, VOŠ strojní Olomouc, ABB s.r.o., Honeywell, Siemens s.r.o., Elektrika.cz, Jihomoravský kraj, kraj Vysočina.
Návrh řešení Odbor regionálního rozvoje Krajského úřadu kraje Vysočina (dále jen ORR ) navrhuje připojit se k přípravě projektu jako projektový partner, neboť se jedná o možnost prohlubování spolupráce mezi vzdělávacími institucemi, vývojovými pracovišti a podnikatelským a veřejným sektorem .
StanoviskaGrémium ředitele: stanovisko bude doplněno na jednání rady kraje.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
účast kraje Vysočina jako partnera v projektu EGEI - Platforma pro elektrotechniku a komunikační technologie v rámci Vzdělávání pro konkurenceschopnost MŠMT, prioritní osa 2.4 Partnerství a sítě;
prohlašuje
skutečnosti uvedené v materiálu RK-10-2009-20, př. 2 a
ukládá
odboru regionálního rozvoje spolupracovat na přípravě projektové žádosti s žadatelem projektu EGEI - Platforma pro elektrotechniku a komunikační technologie .
Odpovědnost ORR
Termín 30. 4. 2009
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz