Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-37-2008-04

RK-37-2008-04.doc
Číslo materiálu04
Číslo jednacíRK-37-2008-04
NázevUzavření smlouvy o výpůjčce na užívání budovy bez čp./ev. a pozemku v k. ú. Koňkovice a obci Trpišovice
Zpracoval F. Vak
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuMateriál řeší užívání budovy bez čp./ev. a pozemku v k. ú. Koňkovice a obci Trpišovice příspěvkovou organizací kraje Vysočina Dům dětí a mládeže Jihlava.
Na základě usnesení 0105/05/2005/RK ze dne 18. 1. 2005 požádal odbor majetkový Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (dále jen UZSVM) o bezúplatný převod budovy bez čp./ev. postavené na pozemku st. par. č. 52 a pozemku st. par. č. 52 zastavěná plocha a nádvoří o 183 m2 v k. ú. Koňkovice a obci Trpišovice do vlastnictví kraje Vysočina. Tyto nemovitosti příspěvková organizace Dům dětí a mládeže Jihlava dlouhodobě užívá ke své činnosti. Budova dle vyjádření ředitele DDM Jihlava byla pořízena cca v letech 1951 - 1955 organizací Dům dětí a mládeže v Jihlavě - právním předchůdcem příspěvkové organizace kraje. Převodem uvedeného majetku by došlo k legalizaci jeho užívání krajem zřizovanou příspěvkovou organizací. O převodu vedl OM s UZSVM po dobu cca čtyř let jednání, které nedospělo ke zdárnému konci. Nyní UZSVM zaslal dopis, ze kterého vyplývá ochota bezúplatně převést uvedený nemovitý majetek do vlastnictví kraje, ale zároveň sděluje, že k tomuto majetku nedohledal nabývací listiny, a to ani po oslovení katastrálního úřadu a místně příslušných archivů. Vzhledem k této skutečnosti navrhuje prozatímně přistoupit k úpravě užívacího vztahu k tomuto majetku formou smlouvy o výpůjčce.
Návrh řešení Odbor majetkový navrhuje přistoupit na návrh UZSVM a užívání budovy bez čp/ev postavené na pozemku st. par. č. 52 a pozemku st. par. č. 52 zastavěná plocha a nádvoří o výměře 183 m2 v k. ú. Koňkovice a obci Trpišovice DDM Jihlava tak prozatímně legalizovat uzavřením smlouvy o výpůjčce. Uzavřením smlouvy o výpůjčce se kraj nezříká možnosti získat tento majetek do svého vlastnictví, ale dává UZSVM prostor pro další jednání s příslušnými orgány (se svým ústředím a katastrálním pracovištěm) o možnostech a způsobu, jak tento majetek převést bezúplatně na kraj.
Návrh usnesení předpokládá schválit uzavření smlouvy o výpůjčce.
StanoviskaS u zavřením smlouvy o výpůjčce souhlasí ředitel DDM Jihlava.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
uzavření smlouvy o výpůjčce mezi Úřadem pro zastupování státu ve věcech majetkových a příspěvkovou organizací kraje Vysočina Dům dětí a mládeže Jihlava na bezúplatné užívání budovy bez čp/ev postavené na pozemku st. par. č. 52 a pozemku st. par. č. 52 zastavěná plocha a nádvoří o výměře 183 m2 v k. ú. Koňkovice a obci Trpišovice touto organizací.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín leden 2009
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz