Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-36-2008-31

RK-36-2008-31.doc  RK-36-2008-31pr1.pdf
Číslo materiálu31
Číslo jednacíRK-36-2008-31
NázevNominace zástupců kraje Vysočina do Monitorovacího výboru pro Iniciativu společenství INTERREG IIIA Rakousko - Česká republika
Zpracoval Vl. Šprincl
Předkládá T. Čihák
Počet příloh
Popis problémuJedná se o nominaci zástupců kraje Vysočina do Monitorovacího výboru pro Iniciativu společenství INTERREG IIIA Rakousko - Česká republika (období 2004 - 2006) (dále také I3A AT-CZ).
Kraj Vysočina byl v letech 2004 - 2006 začleněn do území určené pro podporu z I3A AT-CZ. Tento program v současné době dobíhá a prakticky veškeré prostředky v jeho rámci byly již vyčerpány na realizaci projektů v programovém území. Role krajů v implementační struktuře programu I3A AT-CZ byla velmi důležitá a významnou funkcí krajů bylo kromě jiného také zastoupení v Monitorovacím výboru.
Přestože program I3A AT-CZ je v současnosti ukončován, dle výkladu Evropské komise Monitorovací výbor tohoto programu stále existuje, i když jeho funkce jsou nyní spíše formální a nepředpokládá se jeho fyzické svolání. Případná rozhodnutí (např. schválení výročních zpráv, administrativní kroky k ukončení programu) budou činěna písemnou procedurou. Z tohoto důvodu je třeba nyní také provést aktualizaci nominací do Monitorovacího výboru I3A AT-CZ.
Členkou Monitorovacího výboru I3A AT-CZ za kraj Vysočina je v současné době Ing. Marie Černá a její zástupkyní je Martina Kršňáková.
Dne 25. 11. 2008 byl Ministerstvem pro místní rozvoj vznesen požadavek o potvrzení stávajících, či navržení nových zástupců do Monirovacího výboru I3A AT-CZ za kraj Vysočina. (viz. materiál RK-36-2008-31, př. 1).
Po obdržení návrhu nových zástupců odvolá ministr pro místní rozvoj stávající zástupce a jmenuje nově navržené zástupce. Následně Odbor evropské územní spolupráce MMR zajistí podpis nových zástupců pod Prohlášení o nezaujatosti a mlčenlivosti.
Návrh řešení Odbor regionálního rozvoje Krajského úřadu kraje Vysočina navrhuje nominovat jako zástupce kraje Vysočina do Monitorovacího výboru pro Iniciativu společenství INTERREG IIIA Rakousko - Česká republika jako člena Monitorovacího výboru I3A AT-CZ
Ing. Bc. Maritina Hyského, radního kraje Vysočina pro oblast regionálního rozvoje a jako zástupce člena Monitorovacího výboru I3A AT-CZ nominovat Ing. Tomáše Čiháka, vedoucího odboru regionálního rozvoje Krajského úřadu kraje Vysočina.
Dle § 59 odst. 3 zákona č. 129/2000 Sb., o krajích (krajské zřízení), ve znění pozdějších předpisů, rada zabezpečuje rozhodování v ostatních záležitostech patřících do samostatné působnosti kraje, pokud nejsou vyhrazeny zastupitelstvu nebo pokud si je zastupitelstvo nevyhradilo.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
nominuje
* Ing. Bc. Martina Hyského, radního kraje Vysočina pro oblast regionálního rozvoje, členem Monitorovacího výboru Iniciativy společenství INTERREG IIIA Rakousko - Česká republika;
* Ing. Tomáše Čiháka, Odbor regionálního rozvoje Krajského úřadu kraje Vysočina, jako zástupce člena Monitorovacího výboru Iniciativy společenství INTERREG IIIA Rakousko - Česká republika.
Odpovědnost ORR
Termín 31. 12. 2008
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz