Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-28-2008-20

RK-28-2008-20.doc  RK-28-2008-20pr1.doc  RK-28-2008-20pr2.doc
Číslo materiálu20
Číslo jednacíRK-28-2008-20
NázevDohoda o vzájemné spolupráci při propagaci mezi krajem Vysočina a Ministerstvem životního prostředí ČR - projekt Sběrné nádoby do veřejných institucí, zejména do školských zařízení
Zpracoval E. Navrátilová
Předkládá J. Joneš
Počet příloh
Popis problémuMinisterstvo životního prostředí ČR (MŽP ČR) přizvalo kraje ke spolupráci na projektu k propagaci strukturální pomoci, zlepšování environmentální infrastruktury a podpoře integrovaných systémů sběru a recyklace odpadů ve veřejných institucích a zejména ve školských zařízeních. MŽP ČR za nevyčerpané prostředky z priority 4 Technická pomoc OP Infrastruktura prostřednictvím veřejné zakázky zadalo zhotovit propagační předměty (základní sada: nádoba na plast, papír, sklo, informační brožury, postery a samolepky; doplňky sady: nádoba na nápojové kartony (NK), kompostéry, venkovní pojízdné kontejnery na plast a NK) a do jednotlivých krajů je podle požadavků kraje dodá na 1 -2 kontaktní místa.
Spoluúčast kraje Vysočina na projektu MŽP ČR v režii vlastních nákladů je dle návrhu dohody rámcově následující:
a) zrealizovat poptávkové řízení u konečných příjemců v kraji po typech a množství propagačních předmětů
b) převzetí a uskladnění propagačních předmětů na území kraje
c) pověřit kontaktní osoby pro účely plnění dohody (koordinace projektu a podepisování předávacích protokolů za kraj)
d) koordinovat distribuci a zajistit proti podpisu předávacího protokolu předání propagačních předmětů konečným příjemcům
e) uchovávat předávacích protokoly a vést seznam konečných příjemců
Podle počtu obyvatel je orientačně pro kraj Vysočina alokováno 400 ks základních sad propagačních předmětů, 200 ks nádob na nápojové kartony, 50 ks kompostérů a 125 pojízdných kontejnerů.
Odbor školství, mládeže a sportu oslovil 89 školských zařízení zřizovaných krajem Vysočina poptávkovým dopisem s přehledem typů nádob (předběžné poptávkové řízení). Přehled požadavků (předběžný stav ke dni 10. září) na počet propagačních předmětů je přílohou materiálu RK-28-2008-20, př.2.
Návrh řešení Odbor životního prostředí ve spolupráci s odborem školství, mládeže a sportu navrhují radě kraje, aby rozhodla o zapojení kraje Vysočina do projektu MŽP ČR uzavřením Dohody o vzájemné spolupráci při propagaci dle materiálu RK-28-2008-20, př. 1. Dále navrhují, na základě zaměření projektu, přednostně vyhovět požadavkům školských zařízení zřizovaných krajem a zdravých škol a při nevyčerpání orientačně stanovené alokace v rámci poptávkového řízení pro kraj Vysočina poptat další organizace zřízené krajem. Zapojením se do projektu MŽP ČR kraj podpoří zlepšování environmentální osvěty a integrovaný systém sběru a recyklace odpadů ve veřejných institucích a zejména ve školách a školských zařízeních kraje. Přímé finanční výdaje na projekt ze strany kraje se nepředpokládají.
StanoviskaOddělení právní a krajského živnostenského úřadu nemá k návrhu usnesení připomínky.

Odbor školství, mládeže a sportu oslovené školy a školská zařízení projevují podle předběžné poptávky o nabízené nádoby značný zájem. Rozmístění těchto předmětů na školách a školských zařízeních v kraji zvýší u žáků zájem o environmentální výchovu. OŠMS doporučuje Dohodu o vzájemné spolupráci uzavřít.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
uzavřít Dohodu o vzájemné spolupráci při propagaci dle materiálu RK-28-2008-20, př. 1;
pověřuje
odbor životního prostředí a odbor školství, mládeže a sportu realizací Dohody o vzájemné spolupráci při propagaci.
Odpovědnost OŽP, OŠMS
Termín- září 2008- 30
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz