Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-26-2008-10

RK-26-2008-10.doc
Číslo materiálu10
Číslo jednacíRK-26-2008-10
NázevUzavření smlouvy zakládající právo stavby pro akci Střední škola technická Jihlava - zrušení ČOV, přečerpání OV
Zpracoval M. Jaroš
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o uzavření smlouvy zakládající právo stavby kanalizační přípojky na pozemku ve vlastnictví Statutárního města Jihlava.
Rada kraje usnesením č. 0883/22/2008 ze dne 8. 7. 2008, rozhodla zařadit novou akci Střední škola technická Jihlava - zrušení ČOV, přečerpání OV do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M1, rozepisující položku Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství. Stavba je zařazena v rozpočtu kraje a probíhá projektová příprava.
Výše uvedená stavba řeší odstranění stávající ČOV (z důvodu havarijního stavu) v areálu Střední školy technické Jihlava, na jejím místě výstavbu přečerpávací stanice a výstavbu přípojky kanalizace, která bude napojena na stávající síť kanalizace vedoucí v ulici Polenská v silniční tělese silnice II/352. Část kanalizační přípojky má podle projektové dokumentace vést i v pozemku par. č. 421/9 v k. ú. a obci Jihlava, který je Katastrálním úřadem pro Vysočinu, Katastrálním pracovištěm Jihlava veden na listu vlastnictví č. 10001, kde je jako výhradní vlastník uvedeno statutární město Jihlava. Zmíněný pozemek je v současné době zaplocen v areálu školy a je na něm postaven přístřešek ve vlastnictví kraje.
Usnesením č. 1079/25/2008/RK ze dne 19. 8. 2008 rada kraje rozhodla zahájit jednání se statutárním městem Jihlava o budoucím darování pozemku par. č. 421/9 v k. ú. a obci Jihlava z vlastnictví statutárního města Jihlava do vlastnictví kraje Vysočina.
Pro účel územního a stavebního řízení je nutné získat souhlasné stanovisko statutárního města Jihlava s umístěním a realizací této přípojky na dotčeném pozemku ve vlastnictví statutárního města.
Nejrychlejším řešením je uzavření smlouvy zakládající právo stavby, která umožní kraji postavit novou kanalizační přípojku na pozemku ve vlastnictví statutárního města a až po dokončení celé akce nastane majetkoprávní vypořádání pozemků popř. uzavření smlouvy o zřízení věcného břemene.
Návrh řešení Odbor majetkový navrhuje uzavřít smlouvu zakládající právo stavby mezi krajem Vysočina jako stavebníkem a statutárním městem Jihlava jako vlastníkem pozemku. Tím bude mít kraj právo zřídit kanalizační přípojku na pozemku, který není v jeho vlastnictví. Následně, po zrealizování akce, by mělo dojít k uzavření darovací smlouvy na převod pozemku do vlastnictví kraje nebo k uzavření smlouvy o zřízení věcného břemene. Tím bude zaručena možnost provozování a přístupu k vybudované kanalizační přípojce pro možné opravy a údržbu.
Materiál předpokládá rozhodnout uzavřít smlouvu zakládající právo stavby.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
uzavřít nepojmenovanou smlouvu mezi krajem Vysočina a statutárním městem Jihlava zakládající kraji Vysočina právo stavby kanalizační přípojky na části pozemku par. č. 421/9 v k. ú. a obci Jihlava ve vlastnictví statutárního města Jihlava.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 30. 9. 2008
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz