Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro zastupitelstvo čj. ZK-07-2017-44

ZK-07-2017-44.doc
Číslo materiálu44
Číslo jednacíZK-07-2017-44
NázevPředfinancování projektu Podpora a rozvoj sociální práce v Kraji Vysočina
Zpracoval A. Nosková, M. Jelínek
Předkládá P. Franěk
Počet příloh
Popis problémuUsnesením rady č. 1508/26/2017/RK bylo schváleno podání projektové žádosti Podpora a rozvoj sociální práce v Kraji Vysočina . Projekt bude po započetí realizace financován z evropských fondů, státního rozpočtu a rozpočtu kraje jako žadatele. Rozpočet projektu byl schválen ve výši 6 699 990,00 Kč. Projekt bude realizován od 1. 1. 2018 do 31. 12. 2020.
Cílem projektu je rozvíjení hlubších předpokladů pro samostatný profesionální výkon činností sociálních pracovníků a veřejných opatrovníků městských a obecních úřadů. Zahrnuje vzdělávání, pořádání workshopů, metodických aktivit, supervizní podporu atd. Dále se pak projekt zabývá informovaností o sociální práci veřejnosti. Dalším z cílů projektu je efektivnější koordinace dobrovolnických center a i menších dobrovolnických programů. Z projektu bude také hrazena kampaň zaměřená na dobrovolnictví. Pro zajištění a naplnění cílů projektu se předpokládá personální posílení na úseku sociální práce o jednoho sociálního pracovníka, projekt předpokládá také vznik jednoho pracovního místa krajského koordinátora dobrovolnických aktivit, který bude současně koordinovat aktivity projektu. Z nepřímých nákladů pak bude hrazen i 0,5 úvazek finančního a 0,5 projektového manažera.
Pro uvedený projekt je stanovena spoluúčast kraje ve výši 5 % celkových nákladů projektu, která činí částku 334 999,50 Kč. Zároveň potřebujeme, aby byly zajištěny finanční prostředky na hrazení mzdových výdajů, resp. výdajů projektu pro pracovníky po dobu, než dojde k vyplacení zálohy ze strany MPSV, resp. při možném zpoždění plateb ze strany MPSV v průběhu celé realizace projektu.
Návrh řešení Z důvodu finančního zajištění realizace projektu od 1. 1. 2018 žádáme o předfinancování projektu Podpora a rozvoj náhradní rodinné péče v Kraji Vysočina z Fondu strategických rezerv či cizích zdrojů v částce 1 000 000 Kč. Prostředky budou pro realizaci projektu uvolňovány dle skutečné potřeby a po vyúčtování projektu budou kromě spoluúčasti kraje vráceny do Fondu strategických rezerv.
StanoviskaUsnesení 2170/38/2017/RK
Rada kraje
doporučuje
zastupitelstvu kraje schválit převod finančních prostředků z Fondu strategických rezerv nebo z cizích zdrojů na zvláštní účet kraje určený na financování projektu Podpora a rozvoj sociální práce v Kraji Vysočina v celkové výši max. 1 000 000 Kč s tím, že tyto finanční prostředky budou čerpány průběžně dle aktuálních potřeb projektu.
Návrh usneseníZastupitelstvo kraje
schvaluje
převod finančních prostředků z Fondu strategických rezerv nebo z cizích zdrojů na zvláštní účet kraje určený na financování projektu Podpora a rozvoj sociální práce v Kraji Vysočina v celkové výši max. 1 000 000 Kč s tím, že tyto finanční prostředky budou čerpány průběžně dle aktuálních potřeb projektu.
Odpovědnost odbor sociálních věcí, odbor ekonomický
Termín 31. 12. 2020
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz