Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro zastupitelstvo čj. ZK-06-2005-70

ZK-06-2005-70.doc  ZK-06-2005-70pr1.doc
Číslo materiálu70
Číslo jednacíZK-06-2005-70
NázevFOND VYSOČINY - Grantový program na obnovu a rozvoj místních částí měst a místních částí obcí Vysočiny - ROZVOJ VESNICE 2005
Zpracoval D. Vichr, L. Hrůza
Předkládá M. Černá
Počet příloh
Popis problémuZ praxe je známo, že místní části obcí a měst jsou ve většině případů na úkor vlastní "mateřské" obce opomíjeny a proto odbor regionálního rozvoje zpracoval návrh na opětovné vyhlášení grantového programu na obnovu a rozvoj místních částí měst a obcí Vysočiny, tentokrát se zaměřením na opravy a rekonstrukce místních komunikací (podprogram A) a úpravu veřejných prostranství a obnovu a zřizování veřejné zeleně (podprogram B).
Návrh řešení Jelikož i čtvrté kolo tohoto grantového programu se setkalo s velice dobrou odezvou ze strany obcí a měst a převis objemu požadovaných podpor v žádostech byl cca dvojnásobný, připravil odbor regionálního rozvoje grantový program s názvem "ROZVOJ VESNICE 2005" a navrhuje jeho opětovné vyhlášení.
Tradičně největším problémem u venkovských sídel je stav místních komunikací a tedy i hlavní zacílení u tohoto programu je stejné jako u minulých kol GP a to směrem k opravám a rekonstrukcím místních komunikací. Doplňkový podprogram B je s přihlédnutím k četnosti stejně zaměřených žádostí v Programu obnovy venkova Vysočiny tentokrát zacílen na "estetický" vzhled sídel a to na podporu úprav veřejných prostranství a obnovu a zřizování veřejné zeleně.
Ostatní podmínky grantového programu zůstávají prakticky stejné jako u minulého kola.
Aktuální alokace FV v dílčím cíli 1.3 je ve výši 6 007 003 Kč.
Předložený grantový program je plně v souladu s Programem rozvoje kraje Vysočina. Grantový program splňuje podmínky "Statutu účelového Fondu Vysočiny" a obsahuje informace pro vyhlášení grantového programu obsažené v článku 7 bodu 3) pod písm. a) - písm. o) tohoto Statutu.
StanoviskaVýbor regionálního rozvoje zastupitelstva kraje doporučuje zastupitelstvu kraje k vyhlášení grantový program Rozvoj vesnice 2005.
Návrh usneseníZastupitelstvo kraje
schvaluje
vyhlášení grantového programu "Rozvoj vesnice 2005" dle materiálu ZK-06-2005-70, př. 1;
jmenuje
* řídicí výbor grantového programu "Rozvoj vesnice 2005" ve složení:
ODS -
KDU-ČSL -
KSČM -
ČSSD -
SNK -
* .............................. předsedou řídicího výboru grantového programu "Rozvoj vesnice 2005";
* Dušana Vichra s právem poradním a Luďka Hrůzu s právem hlasovacím jako garanty řídicího výboru grantového programu "Rozvoj vesnice 2005" a
pověřuje
radu kraje, aby v případě rezignace člena řídicího výboru jmenovala náhradníka.
Odpovědnost odbor regionálního rozvoje
Termín 20. 9. 2005
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz