Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro zastupitelstvo čj. ZK-01-2009-59

ZK-01-2009-59.doc
Číslo materiálu59
Číslo jednacíZK-01-2009-59
NázevUzavření smlouvy o budoucí darovací smlouvě - k. ú. a obec Velká Losenice
Zpracoval J. Mrázková
Předkládá L. Joukl
Počet příloh
Popis problémuJedná se o budoucí darování pozemků pod plánovanými choidníky.
Na odbor majetkový se obrátila obec Velká Losenice se žádostí o uzavření smlouvy o budoucí smlouvě darovací na pozemek, který má být dotčen stavbou Bezbariérové úpravy pěších tras na území V. Losenice v délce cca 100 m a šířce 1,5 m v k. ú. a obci Velká Losenice. Pozemek par. č. 2893/1, který má být stavbou dotčen, je vlastnictvím kraje Vysočina.
Obec Velká Losenice má v úmyslu požádat na tuto akci o dotaci ze SFDI. Podmínkou pro poskytnutí dotace je vlastnictví všech pozemků stavbou dotčených nebo uzavření smlouvy o budoucí smlouvě darovací na pozemky určené k realizaci stavby.
Pozemek, který má být stavbou dotčen, je ve vlastnictví kraje Vysočina na základě zákona č. 157/2000 Sb., o přechodu některých věcí, práv a závazků z majetku České republiky do majetku krajů, v platném znění a Rozhodnutí MDS ČR čj. 3796/01-9-KM ze dne 10. 9. 2001. Zřizovací listinou byl dán do správy příspěvkové organizace kraje s názvem Správa a údržba silnic Žďár nad Sázavou, resp. podle Rozhodnutí o sloučení příspěvkových organizací vydaného krajem Vysočina a schváleného Zastupitelstvem kraje Vysočina usnesením č. 0523/08/2006/ZK ze dne 7. 11. 2006, účinného od 1. 1. 2007, byl svěřen do správy organizace s názvem Krajská správa a údržba silnic Vysočiny, příspěvková organizace.
U Katastrálního úřadu pro Vysočinu, katastrálního pracoviště Žďár nad Sázavou je pozemek veden na listu vlastnictví 497 pro uvedené k. ú. a obec.
Návrh řešení Odbor majetkový navrhuje po kladném stanovisku Krajské správy a údržby silnic Vysočiny, provoz Žďár nad Sázavou uzavřít smlouvu o budoucí darovací smlouvě, ve které se kraj Vysočina zaváže po realizaci stavby a jejím geometrickém zaměření převést darem část pozemku zastavěného stavbou a obec Velká Losenice se zaváže uvedenou část pozemku přijmout do svého vlastnictví.
Návrh usnesení předpokládá rozhodnout uzavřít smlouvu o budoucí darovací smlouvě mezi krajem Vysočina a obcí Velká Losenice, ve které se kraj zaváže převést darem část pozemku zastavěného výše uvedenou stavbou do vlastnictví obce Velká Losenice a obec se zaváže uvedený pozemek do svého vlastnictví přijmout.
StanoviskaRada kraje usnesením 0079/03/2009/RK souhlasila se stavbou Bezbariérové úpravy pěších tras na území V. Losenice , kterou bude dotčen pozemek par. č. 2893/1 v k. ú. a obci Velká Losenice, jehož vlastníkem je kraj Vysočina, rozhodla zveřejnit záměr darování části pozemku par. č. 2893/1 zastavěné stavbou, jejímž investor je obec Velká Losenice a doporučila zastupitelstvu kraje rozhodnout uzavřít mezi krajem Vysočina a obcí Velká Losenice smlouvu o budoucí darovací smlouvě na část pozemku, ve které se kraj zaváže převést darem část pozemku par. č. 2893/1 v k. ú. a obci Velká Losenice zastavěnou výše uvedenou stavbou do vlastnictví obce Velká Losenice a obec se zaváže uvedený pozemek do svého vlastnictví přijmout.
Ke stavbě chodníku se vyjádřila Krajská správa a údržba silnic Vysočiny, provoz Žďár nad Sázavou a stanovila podmínky, za kterých může být stavba chodníku realizována.
Návrh usneseníZastupitelstvo kraje
rozhoduje
uzavřít mezi krajem Vysočina a obcí Velká Losenice smlouvu o budoucí darovací smlouvě na část pozemku, ve které se kraj zaváže převést darem část pozemku par. č. 2893/1 v k. ú. a obci Velká Losenice zastavěnou stavbou Bezbariérové úpravy pěších tras na území V. Losenice do vlastnictví obce Velká Losenice a obec se zaváže uvedený pozemek do svého vlastnictví přijmout.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín leden 2009
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz