Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro zastupitelstvo čj. ZK-07-2007-51

ZK-07-2007-51.doc  ZK-07-2007-51pr1.doc
Číslo materiálu51
Číslo jednacíZK-07-2007-51
NázevZásady Zastupitelstva kraje Vysočina na podporu systémové výstavby a financování datových úložišť veřejné správy na území kraje Vysočina
Zpracoval P. Pavlinec, M. Rojková
Předkládá J. Hulák
Počet příloh
Popis problémuDne 7. 8. 2007 byl usnesením Rady kraje Vysočina č. 1087/24/2007/RK schválen záměr realizace datového centra kraje Vysočina - pilotního projektu KrÚ kraje Vysočina a Nemocnice Jihlava a ředitelům sekcí Krajského úřadu kraje Vysočina byl uložen úkol připravit návrh systémového financování datových úložišť.
Návrh řešení Odbor informatiky na základě přidělení podlimitní veřejné zakázky "Datové centrum kraje Vysočina - pilotní projekt KrÚ kraje Vysočina a Nemocnice Jihlava" společnosti Gapp System s r.o. navrhuje Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina na podporu systémové výstavby a financování datových úložišť veřejné správy na území kraje Vysočina dle přílohy č. 1

Rozpočet potřebný pro financování těchto zásad odhadujeme pro potřeby roku 2008 na 7 mil Kč. Zdrojově bude tato částka řešena rozpočtovým opatřením v zastupitelstvu kraje z kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, položky Nespecifikovaná rezerva v průběhu roku 2008 podle potřeb, které vzejdou z jednotlivých žádostí. Příjemci obdrží finanční prostředky formou účelové dotace.

Tento záměr byl projednán s informatiky měst a obcí kraje Vysočina a organizací zřizovaných krajem Vysočina (na semináři ComDay7 a v emailové konferenci). Materiál byl také projednán a bez připomínek schválen Pracovní skupinou pro informatiku Programu rozvoje kraje.

Materiál byl dne 4. 12. 2007 schválen Radou kraje Vysočina usnesením č. 1673/35/2007/RK.
StanoviskaOdbor ekonomický nemá k předloženému materiálu připomínky, zdroj finančního krytí bude řešen v průběhu roku 2008 formou rozpočtového opatření.

Ředitelka Sekce ekonomiky a podpory
Předkládané zásady zastupitelstva kraje pro systémovou finanční podporu výstavby datových úložišť jsou předpokladem pro úspěšné řešení dlouhodobě problematické situace v oblasti kvalitního a bezpečného ukládání a archivace dat. Příjemcům dotace umožní minimalizovat rizika spojená se ztrátou dat a optimalizovat náklady na jejich uložení.

Odbor zdravotnictví a sociálních věcí

Odbor dopravy nemá připomínky k předkládanému materiálu.

OŠMS souhlasí a nemá připomínky

OSŘKŽÚ, oddělení právní a krajského živnostenského úřadu nemá k návrhu usnesení připomínky
Návrh usneseníZastupitelstvo kraje
schvaluje
Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina na podporu systémové výstavby a financování datových úložišť veřejné správy na území kraje Vysočina dle materiálu ZK-07-2007-51, př. 1.
Odpovědnost odbor informatiky, odbor ekonomický
Termín prosinec 2007
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz