Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro zastupitelstvo čj. ZK-06-2007-66

ZK-06-2007-66.doc
Číslo materiálu66
Číslo jednacíZK-06-2007-66
NázevRealizace datového centra kraje Vysočina - pilotního projektu KrÚ kraje Vysočina a Nemocnice Jihlava
Zpracoval V. Jáchim, P. Pavlinec
Předkládá J. Hulák
Počet příloh
Popis problémuPrincipem projektu Datového centra kraje Vysočina, který inicioval na základě žádostí několika organizací zřizovaných krajem Vysočina odbor informatiky krajského úřadu, je řešení dlouhodobě problematické situace v oblasti datových úložišť pro kvalitní a především bezpečné ukládání, zálohování a archivaci dat. Tato problematika se týká v největší míře především zdravotnických organizací, kde práce s daty a jejich bezpečnost nabývá rapidně na významu, ale samozřejmě nejen jich. Vzhledem ke komplikovanosti této problematiky navrhl odbor informatiky řešení spočívající v realizaci pilotního projektu ve dvou organizacích, které jsou z pohledu požadavků na datová úložiště nejnáročnější - krajský úřad a Nemocnice Jihlava. Na základě výstupů tohoto projektu pak bude zpracován návrh systému rozvoje datových úložišť v organizacích zřizovanými samosprávou na území kraje Vysočina. Pro potřeby plošného řešení této problematiky bude mimo jiné intenzivně využita krajská páteřní síť ROWANet. Naším cílem je vybudovat na území kraje kvalitní a nadčasové řešení, které umožní samosprávám vyřešit problém ukládání a archivace elektronických záznamů.

Dne 7.8.2007 byl usnesením Rady kraje Vysočina č. 1087/24/2007/RK schválen záměr realizace datového centra kraje Vysočina - pilotního projektu KrÚ kraje Vysočina a Nemocnice Jihlava formou uzavření společné smlouvy a vyhlášením výzvy.

Odbor informatiky zrealizoval schválenou smlouvu o společném postupu zadavatelů při centralizovaném zadávání a následné zadávací řízení na podlimitní veřejnou zakázku.

Rada kraje pak svým usnesením č. 1452/30/2007/RK ze dne 23.10.2007 rozhodla přidělit podlimitní veřejnou zakázku "Datového centrum kraje Vysočina - pilotní projekt KrÚ kraje Vysočina a Nemocnice Jihlava" společnosti Gapp System s r.o. za cenu 4 454 548,42 Kč včetně DPH
Návrh řešení Vzhledem k tomu, že navržené řešení počítá z úzkým propojením systémů datových úložišť Krajského úřadu i Nemocnice Jihlava s variantní technologickou specifikací podílů v jednotlivých organizacích, navrhujeme po konzultaci s vedením Nemocnice Jihlava a odborem majetkovým realizovat smlouvu, dodávku díla a příslušnou rozpočtovou změnu vůči odboru informatiky Krajského úřadu. Dle výsledné specifikace bude pak příslušný majetek a licenční práva převedena na Nemocnici Jihlava.

Za tímto účelem je pak potřeba zrealizovat rozpočtové opatření spočívající ve zvýšení kapitoly Informatika na úkor kapitoly Rezerva a rozvoj kraje.
StanoviskaOdbor ekonomický nemá připomínky k provedení rozpočtového opatření dle návrhu usnesení. Aktuální stav položky Nespecifikovaná rezerva je 27 119 tis. Kč.

Odbor majetkový: Odbor majetkový souhlasí s navrhovaným řešením

Nemocnice Jihlava: Souhlasíme s doporučením komise pro hodnocení nabídek a současně souhlasíme s navrhovaným postupem převodu majetku po realizaci tohoto projektu. Dále dáváme k dispozici pro využitím v rámci výše uvedeného projektu stávající datové úložiště v majetku Nemocnice Jihlava v celkové hodnotě cca 1.000.000,- Kč.
Návrh usneseníZastupitelstvo kraje
rozhoduje
schválit rozpočtové opatření spočívající ve zvýšení kapitoly Informatika, § 6172 Činnost regionální správy o částku 4 455 tis. Kč na realizaci podlimitní veřejné zakázky "Datové centrum kraje Vysočina - pilotní projekt KrÚ kraje Vysočina a Nemocnice Jihlava" při současném snížení kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, § 6409 Ostatní činnosti j. n., položky Nespecifikovaná rezerva o stejnou částku 4 455 tis. Kč.
Odpovědnost odbor informatiky, odbor ekonomický
Termín listopad 2007
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz