Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro zastupitelstvo čj. ZK-02-2007-64

ZK-02-2007-64.doc
Číslo materiálu64
Číslo jednacíZK-02-2007-64
NázevUzavření smlouvy o budoucí darovací smlouvě - k. ú. a obec Bohdalec
Zpracoval J. Mrázková
Předkládá M. Houška
Počet příloh
Popis problémuOdboru majetkovému byla postoupena žádost obec Bohdalec o vyjádření k akci "Bohdalec - Autobusové zastávky". Zastávky mají být vybudovány při silnici II/388 a silnici III/3882. Realizací této stavby bude bezbariérově vybudováno a napojeno nástupiště zastávek veřejné linkové dopravy na stávající bezbariérový chodník a dále bude vybudován záliv pro zastavení autobusů. Obec Bohdalec bude na spolufinancování projektu žádat o dotací ze Státního fondu dopravní infrastruktury, žádost musí být předložena nejpozději do 31. 3. 2007.
Stavbou budou dotčeny, mimo jiné, i pozemky ve vlastnictví kraje par. č. 1243 a par. č. 1282 v k.ú. a obci Bohdalec. Obec předložila projektovou dokumentaci.
Pozemky par. č. 1243 a par. č. 1282 v k.ú. a obci Bohdalec jsou ve vlastnictví kraje Vysočina na základě zákona č. 157/2000 Sb., o přechodu některých věcí, práv a závazků z majetku ČR do majetku krajů, v platném znění a Rozhodnutí MDS ČR čj. 3796/01-9-KM ze dne 10. 9. 2001 a zřizovací listinou byly dány do správy příspěvkové organizace kraje s názvem Správa a údržba silnic Žďár nad Sázavou, resp. Krajské správy a údržby silnic Vysočiny, příspěvkové organizace.
Pozemky jsou vedeny Katastrálním úřadem pro Vysočina, katastrálním pracovištěm Žďár nad Sázavou na LV 264 pro dané k. ú. a obec.
Návrh řešení OM navrhuje uzavřít s obcí Bohdalec smlouvu o budoucí darovací smlouvě, ze které bude vyplývat závazek kraje uzavřít darovací smlouvu s obcí Bohdalec na část pozemků par. č. 1243 a par. č. 1282 v k.ú. a obci Bohdalec zastavěných autobusovými zastávkami.
Zákonná podmínka pro převod nemovitého majetku kraje Vysočina, tj. zveřejnění darování částí pozemků par. č. 1243 a par. č. 1282 v k.ú. a obci Bohdalec zastavěných autobusovými zastávkami na úřední desce krajského úřadu probíhá od 21. 2. 2007 a do dne jednání zastupitelstva bude splněna.
Po realizaci stavby provede obec na svůj náklad geometrické zaměření celé stavby a požádá o majetkoprávní vypořádání pozemků zastavěných autobusovými zastávkami.
Vzhledem k tomu, že obec hodlá využít k financováním stavby prostředků ze Státního fondu dopravní infrastruktury, musí doložit smlouvu o budoucí smlouvě darovací, ve které se kraj zaváže obci darovat u část pozemků, které budou zastavěny zastávkami.
Usnesení předpokládá rozhodnout uzavřít smlouvu o budoucí darovací smlouvě kterou se kraj Vysočina zaváže uzavřít s obcí Bohdalec darovací smlouvu na část pozemků par. č. 1243 - ost. plocha, silnice a par. č. 1282 - ost. plocha silnice v k. ú. a obci Bohdalec zastavěných autobusovými zastávkami.
StanoviskaUsnesením 0197/06/2007/RK rada kraje souhlasila se stavbou "Bohdalec - Autobusové zastávky", kterou budou dotčeny pozemky par. č. 1243 - ost. plocha, silnice a par. č. 1282 - ost. plocha silnice v k.ú. a obci Bohdalec; rozhodla zveřejnit záměr darování části pozemků par. č. 1243 - ost. plocha, silnice a par. č. 1282 - ost. plocha silnice v k. ú. a obci Bohdalec zastavěných autobusovými zastávkami a doporučila zastupitelstvu kraje rozhodnout uzavřít smlouvu o budoucí darovací smlouvě, kterou se kraj Vysočina zaváže darovat obci Bohdalec část pozemků par. č. 1243 - ost. plocha, silnice a par. č. 1282 - ost. plocha silnice v k. ú. a obci Bohdalec zastavěných autobusovými zastávkami.
Správa a údržba Žďár nad Sázavou ve svém stanovisku uvedla, že nemá připomínky k předloženému projektu za splnění stanovených podmínek. Po realizaci stavby požaduje majetkoprávní vypořádání.
Odbor dopravy a silničního hospodářství souhlasí s darováním částí pozemků zastavěných autobusovou zastávkou.
Návrh usneseníZastupitelstvo kraje
rozhoduje
uzavřít smlouvu o budoucí darovací smlouvě mezi krajem Vysočina a obcí Bohdalec, kterou se kraj Vysočina zaváže uzavřít s obcí Bohdalec darovací smlouvu na část pozemků par. č. 1243 - ost. plocha, silnice a par. č. 1282 - ost. plocha silnice v k. ú. a obci Bohdalec zastavěných autobusovými zastávkami.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 31. 3. 2007
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz