Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-19-2008-60

RK-19-2008-60.doc  RK-19-2008-60pr1.doc
Číslo materiálu60
Číslo jednacíRK-19-2008-60
NázevŽádost o zajištění prostředků ze Státního fondu dopravní infrastruktury
Zpracoval H.Strnadová
Předkládá L.Staněk
Počet příloh
Popis problémuKraj Vysočina obdržel žádost města Havlíčkův Brod o zajištění finančních prostředků ze SFDI ve výši 14 000 000 Kč na opravu místní komunikace ul. Vagónova. Tato ulice měla být původně po výstavbě bytových domů v lokalitě Na Výšině demolována, ale k demolici již nedošlo a komunikace je po velké zátěži při výstavbě v havarijním stavu. Dále byla předložena žádost města Ledeč nad Sázavou o zajištění finančních prostředků ze SFDI ve výši 14 000 000 Kč na opravu místních komunikací - ulice Nádražní a ulice J. Haška. Tyto komunikace byly využívány jako objízdné trasy při rekonstrukci silnic II/130, II/339 a mostu přes řeku Sázavu.
Návrh řešení Kraj Vysočina neposkytuje ze svého rozpočtu finanční prostředky na opravu místních komunikací. Jednalo by se o nesystémový krok, neboť finanční prostředky kraje Vysočina jsou využívány pouze na opravy komunikací II. a III. tříd v jeho vlastnictví.
Návrh usnesení předpokládá vyjádřit podporu žádostí města Havlíčkův Brod a města Ledeč nad Sázavou dle materiálu RK-19-2008-60, př. 1 na opravu místních komunikací dle předložených žádostí pouze v případě, že budou ze SFDI do rozpočtu kraje Vysočina převedeny finanční prostředky využitelné na opravy krajských komunikací ve stejné výši jako požadované finanční prostředky uvedené v žádostech.
StanoviskaOdbor ekonomický - předložený materiál neřeší rozpočtové opatření, které bude muset být zpracováno po obdržení finančních prostředků ze SFDI. Dále k předloženému materiálu nemáme připomínky s tím, že musí být dodrženo:
1. přijetí finančních prostředků od SFDI
2. využitelnost poskytnutých prostředků ze SFDI na opravy komunikací ve vlastnictví kraje
Návrh usneseníRada kraje
bere na vědomí
žádosti města Havlíčkův Brod a města Ledeč nad Sázavou dle materiálu RK-19-2008-60. př. 1 a
doporučuje
zastupitelstvu kraje Vysočina poskytnout finanční prostředky městu Havlíčkův Brod a městu Ledeč nad Sázavou na opravu komunikací dle materiálu RK-19-2008-60, př. 1 z kapitoly Doprava, a to pouze za podmínky převodu finančních prostředků ze SFDI ve stejné výši do rozpočtu kraje a současně za jejich využitelnosti na opravu komunikací ve vlastnictví kraje
Odpovědnost odbor dopravy a silničního hospodářství
Termín 31. 12. 2008
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz