Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-16-2008-34

RK-16-2008-34.doc  RK-16-2008-34pr1.doc
Číslo materiálu34
Číslo jednacíRK-16-2008-34
NázevOrganizační řád Nemocnice Havlíčkův Brod, příspěvkové organizace
Zpracoval J. Koten
Předkládá V. Švarcová
Počet příloh
Popis problémuV příspěvkových organizacích kraje Vysočina se vnitřní uspořádání řídí organizačním řádem, který na základě zřizovací listiny vydává zřizovatel na návrh ředitele organizace.
Ředitel Nemocnice Havlíčkův Brod, příspěvkové organizace, požádal z důvodu přípravy k akreditaci o vydání nového kompletně zpracovaného organizačního řádu. Navržený organizační řád (dále jen OŘ) nastavuje jednotné vedení jednotlivých oddělení přednostou oddělení a to jak po linii léčebné /lékařské/, tak po linii ošetřovatelské. Nově primář oddělení přímo řídí i vrchní sestru oddělení, přičemž je ale povinen respektovat metodické řízení náměstkem pro ošetřovatelskou péči. Dále je nově zřízen institut náměstka pro kvalitu péče a důležitou změnou je také změna kompetence náměstka pro léčebnou péči, který nově přímo řídí primáře jednotlivých oddělení, přičemž úzce spolupracuje s ředitelem nemocnice.
V novém organizačním řádu je doplněn a upřesněn výkon některých funkcí: závodní lékař (preventivní péče, prohlídky), klinický psycholog (vyšetření nejen pacientů ale i podíl na výběru zaměstnanců pro exponovaná pracoviště), vedoucí sociálně zdravotní služby (kvalita ošetřovatelské péče, standardy a dodržování), sekretariát ředitele (pojistné události, písemnosti všech náměstků a dalších členů vedení nemocnice), tiskový mluvčí nemocnice (kontakt se sdělovacími prostředky, dotazy, spolupráce s odbornými pracovníky nemocnice), technický a provozní náměstek (koncepce obnovy a rozvoje, zajištění technické dokumentace a realizace akcí) atp.
Dále byly v OŘ nově ustaveny stále komise a týmy: Etická komise, Léková komise, Komise pro prevenci a kontrolu nemocničních infekcí - nozokomiální tým, Komise pro kontinuální zvyšování kvality (KKZK), Tým pro nutriční terapii, Tým pro ošetřovatelské standardy a Diabetologický tým.
Návrh řešení Navrhuje se, aby rada kraje vydala nový OŘ Nemocnice Havlíčkův Brod, příspěvkové organizace dle materiálu RK-16-2008-34, př. 1. Dle odst. 2 článku III. Závěrečného ustanovení bude vydáním nového OŘ zrušen předchozí dokument - Organizační řád vydaný na základě usnesení Rady kraje Vysočina 0873/22/2005/RK dne 21. 6. 2005.
Formální doplnění OŘ tj. doplnění rozdělovníku, tabulky pro přehled vydaných změn, tabulky pro vyplnění seznámení s dokumentem, případně doplnění definice pojmů a zkratek a listu revizí, je předpokládáno po provedení akreditačního šetření SAK ČR, které proběhne v nemocnici ve dnech 2 - 4. 6. 2008.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
vydává
Organizační řád Nemocnice Havlíčkův Brod, příspěvkové organizace, dle materiálu
RK-16-2008-34, př. 1.
Odpovědnost Nemocnice Havlíčkův Brod, příspěvková organizace, odbor sociálních věcí a zdravotnictví
Termín 21. 5. 2008
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz