Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-11-2008-44

RK-11-2008-44.doc
Číslo materiálu44
Číslo jednacíRK-11-2008-44
NázevSouhlas s použitím energetického zařízení na rozvod tepelné energie k licencované činnosti
Zpracoval P. Kolář
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o udělení souhlasu s použitím energetického zařízení na rozvod tepelné energie k licencované činnosti
Zastupitelstvo kraje Vysočina usnesením 0191/03/2007/ZK ze dne 15. 5. 2007 rozhodlo o sloučení příspěvkových organizací Domov mládeže a školní jídelna Pelhřimov a Střední škola Pelhřimov k 1. 1. 2008. Od tohoto data převzala Střední škola Pelhřimov jako organizace přejímající všechny práva a závazky Domova mládeže a školní jídelny Pelhřimov. Objekt domova mládeže je napojen na centrální zásobování teplem, je v něm umístěna výměníková stanice pára - voda a z této výměníkové stanice je dále vytápěna teplovodním rozvodem (délka cca 350 m) budovy dvou základních škol zřizovaných městem Pelhřimov.
Zákon č. 458/2000 Sb. o podmínkách podnikání a o výkonu státní správy v energetických odvětvích a o změně některých zákonů (energetický zákon) vymezuje v § 3, že rozvod tepelné energie je podnikáním v energetických odvětvích a podnikat v tomto odvětví mohou na území ČR za podmínek zákona fyzické či právnické osoby pouze na základě státního souhlasu, kterým je licence udělená Energetickým regulačním úřadem. Podmínky udělení licence řeší § 5 energetického zákona.
Návrh řešení Střední škola Pelhřimov požádá Energetický regulační úřad o udělení licence k rozvodu tepelné energie. Ve smyslu energetického zákona je žadatel, pokud není vlastníkem energetického zařízení, povinen doložit souhlas vlastníka energetického zařízení s jeho použitím k účelům vymezeným tímto zákonem, a to nejméně po dobu, na kterou má být licence udělena. Licence se uděluje na dobu nejvýše 25 let. OM navrhuje vyslovit souhlas vlastníka s použitím energetického zařízení k licencované činnosti a to na dobu po kterou má být licence udělena, nejvýše na 25 let.
StanoviskaStřední škola Pelhřimov požádala kraj Vysočina jako vlastníka energetického zařízení o udělení souhlasu.
OŠMS souhlasí s návrhem usnesení.
Návrh usneseníRada kraje
souhlasí
s použitím energetického zařízení na rozvod tepelné energie v Pelhřimově ve vlastnictví kraje Vysočina, svěřeného do správy Střední školy Pelhřimov k účelům vymezeným zákonem č. 458/2000 Sb. o podmínkách podnikání a o výkonu státní správy v energetických odvětvích a o změně některých zákonů - rozvodu tepelné energie, která je licencovanou činností, a to na dobu po kterou má být licence udělena, nejvýše na 25 let.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 30.4.2008
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz