Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-11-2008-21

RK-11-2008-21.doc  RK-11-2008-21pr1.doc  RK-11-2008-21pr2.doc
Číslo materiálu21
Číslo jednacíRK-11-2008-21
NázevNávrh na provedení rozpočtového opatření na kapitole Informatika související s realizací bezdrátového datového spoje v trase Svojkovice Telč
Zpracoval R. Brychta
Předkládá P. Pavlinec
Počet příloh
Popis problémuOI KrÚ vypsal koncem roku 2007 zakázku na realizaci bezdrátového datového spoje v trase Svojkovice Telč - viz příloha č.1, kterou vyhrála firma VUMS Datacom s.r.o. Naším záměrem bylo zjistit cenu případného navýšení kapacity stávajícího spoje Svojkovice (ROWAnet) -Telč (MAN), který svojí kapacitou a spolehlivostí nedostačuje, a pokrýt tím požadavky na přenosy dat i s rezervou do budoucnosti. Stávající spoj byl realizován v roce 2006 v rámci projektu SOMTNet-MAX (otevřená datová síť na území mikroregionu Telčsko, podpořeno z Broadbandového fondu MIČR). V tuto chvíli je na spoji provozováno několit síťových úloh, zejména:

1. veřejná konektivita pro MAN Telč a MěÚ Telč
2. privátní síť MPSV Hmotná nouze pro sociální odbor MěÚ v Telči
3. privátní síť ZZS Vysočiny, výjezdové pracoviště Telč

Vzhledem k finanční náročnosti výše zmíněné zakázky - více jak 1 mil. Kč. vč. DPH - se nám jevila jako nejpřijatelnější varianta pronajmout část přenosové kapacity formou jednorázového nájmu jakýmkoliv subjektům vč. komerčních, kteří mají zájem o transport dat do Telče, resp. jít cestou společné investice. Na zaslanou nabídku kraje, vytvořenou na principu % požadované kapacity z celkově dostupné = % podíl na celkových inv. nákladech + podíl na nákladech provozních, reagovaly 2 subjekty:

1. Město Telč pro své vnitřní potřeby Městského úřadu, s požadovanou kapacitou 20 Mbitu s v ceně 136 206 vč. DPH které bylo schváleno i usnesením Rady města
2. České Radiokomunikace a.s. pro potřeby akademické sítě CESNET a to zejména pobočky vysokých škol, střední školy v Telči, Archiss Telč pod AV ČR společně se Službami Telč s. r. o pro potřeby Metropolitní sítě v Telči s celkovou požadovanou požadovanou kapacitou 100+20 Mbit v ceně 817 233 vč. DPH

Pro potřeby KrÚ pak zbývá rezerva 10 Mbit full duplex. Pokud by se požadavky zvýšily je možné pořídit upgrade, aniž by bylo nutné nakupovat nová pojítka. Upgrade je možný na této technologii z "startovních" 150 Mbit až na 600 Mbit. Prostor 10Mbit/s je pro pořeby kraje, resp. ZZS naprosto dostačující.

Komerční subjekty zmíněné v bodu 2 budou po vzájemné dohodě zastoupeny firmou Optonet Communications s.r.o. Navrhujeme tímto uzavřít smlouvu o nájmu datového spoje mezi Vysočinou, Městem Telč a firmou Optonet Communications s.r.o. Návrh znění smlouvy vzešel od OSKRZÚ KrÚ a byl schválen OI, MěÚ Telč a firmy Optonet Communications s.r.o. Výsledné navrhované znění je v příloze č. 2.
Návrh řešení Odbor informatiky navrhuje radě kraje vzít na vědomí "Rozhodnutí o výběru nejvhodnější nabídky" a "Zápis o posouzení a hodnocení nabídek" veřejné zakázky malého rozsahu "Nákup a instalace PTP bezdrátových pojítek v pásmu 11 GHz" dle přílohy č.1 a dále odbor informatiky navrhuje radě kraje rozhodnout uzavřít smlouvu o nájmu datového okruhu dle přílohy č. 2 tohoto materiálu.

O rozhodnutí o výběru nejvhodnější nabídky a zadání veřejné zakázky má být v souladu s Čl. 2 odst. 6 Pravidel Rady kraje Vysočina pro zadávání veřejných zakázek v podmínkách kraje Vysočina a příspěvkových organizací zřizovaných krajem Vysočina informována rada kraje na nejbližším zasedání formou předložení Rozhodnutí o výběru nejvhodnější nabídky a Zápisu o posouzení a hodnocení nabídek.

Rozhodování o uzavírání smluv o nájmu je podle § 59 odst. 1 písm. l) zákona č. 129/2000 Sb., o krajích (krajské zřízení), ve znění pozdějších předpisů, v kompetenci rady kraje. Tato pravomoc nebyla radou kraje podle § 59 odst. 4 zákona svěřena hejtmanovi kraje ani krajskému úřadu.

V rámci schvalování rozpočtu kapitoly Informatika na rok 2008 se s investicí do nákupu PTP pojítek nepočítalo. Odbor informatiky tedy navrhuje vyčlenit z kapitoly Rezerva pro rozvoj kraje, § 6409 Ostatní činnosti j.n., položka Péče o lidské zdroje a majetek kraje, částku 1 021 541 Kč a navýšit tak rozpočet kapitoly Informatika, § 3636 Územní rozvoj o stejnou částku za účelem financování nákupu a instalace PTP pojítek v pásmu 11 GHz. Jednorázové příjmy z nájmu datového spoje dle materiálu RK-11-2008-21, př. 2 po přijetí na účet kraje ve výši 953 439 Kč budou zapojeny do rozpočtu kraje Vysočina na rok 2008 samostatným materiálem.
StanoviskaOSŘKŽÚ - oddělení právní a krajského živnostenského úřadu nemá k návrhu usnesení připomínky.

OE - Ekonomický odbor nemá připomínky k navrhovanému rozpočtovému opatření. Aktuální stav položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje ke dni 26. 3. 2008 je 21 516 tis. Kč. Ekonomický odbor navrhuje, aby po přijetí jednorázových příjmů z nájmu datového spoje byl samostatným materiálem v radě kraje upraven rozpočet kraje Vysočina na rok 2008 (příjmová část - příjmy z nájmu, výdajová část - kapitola Rezerva a rozvoj kraje, položka Péče o lidské zdroje a majetek kraje).
Návrh usneseníRada kraje
bere na vědomí
"Rozhodnutí o výběru nejvhodnější nabídky" a "Zápis o posouzení a hodnocení nabídek" veřejné zakázky malého rozsahu "Nákup a instalace PTP bezdrátových pojítek v pásmu 11 GHz" dle materiálu RK-11-2008-21, př. 1;
rozhoduje
uzavřít smlouvu o nájmu datového okruhu dle materiálu RK -11-2008-21, př. 2;
schvaluje
rozpočtové opatření spočívající ve zvýšení výdajů kapitoly Informatika, § 3636 Územní rozvoj o částku ve výši 1 021 600 Kč při současném snížení kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, § 6409 Ostatní činnosti j.n., položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje o stejnou částku ve výši 1 021 600 Kč určenou na realizaci zakázky malého rozsahu "Nákup a instalace PTP bezdrátových pojítek v pásmu 11 GHz".
Odpovědnost OI, OE
Termín 30. 6. 2008
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz