Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-11-2008-20

RK-11-2008-20.doc  RK-11-2008-20pr1.doc
Číslo materiálu20
Číslo jednacíRK-11-2008-20
NázevPříprava projektu ERNIES
Zpracoval V. Jáchim
Předkládá P. Pavlinec
Počet příloh
Popis problémuNa základě partnerské spolupráce s regionem Friuli Venezia Giulia vznikl v roce 2007 projektový záměr realizovat mezinárodní projekt zabývající se využitím elektronických rezervačních systémů v regionálním zdravotnickém prostředí. Tento projektový záměr je v souladu s požadavky programu Operační program Nadnárodní spolupráce Střední Evropa. Z tohoto důvodu začal odbor informatiky společně s italskými, polskými, rakouskými a slovenskými partnery připravovat žádost o financování projektu ze zmíněného programu. Více o projektu naleznete v příloze č. 1 materiálu.
Návrh řešení Vzhledem k tomu, že termín podání žádosti o financování projektu z programu Střední Evropa je 14.4.2008, detaily projektu jako je konečné složení projektového týmu a přesný rozpočet projektu pro Vysočinu jsou stále ještě konzultovány interně či s řídícím orgánem ve Vídni.

Existuje ale několik klíčových záležitostí, které by měla rada kraje schválit. Těmi jsou:
* Příprava žádosti o financování mezinárodního projektu s rolí Vysočiny jako "Lead partnera", vedoucího celého projektu
* Pověření Jaroslava Huláka podpisem projektové žádosti a souvisejících dokumentů
* Schválení předběžného kofinancování projektu ve výši 15% z celkového rozpočtu. Plánovaný rozpočet projektu na 3 roky je 615000 euro pro Vysočinu, kofinancování by tedy mělo být 92 250 euro (cca 2,34 mil. Kč při kurzu 25,4 Kč/euro). Výše rozpočtu se může vzhledem k probíhajícím konzultacím měnit, uvedenou výši by ale překročit neměla.

V případě schválení financování projektu bude celý projektový záměr předložen radě i zastupitelstvu kraje ke konečnému schválení.
StanoviskaOdbor zdravotnictví a sociálních věcí: Odbor sociálních věcí a zdravotnictví připravovaný projekt podporuje a je připraven plně spolupracovat.
Odbor regionálního rozvoje: Odbor regionálního rozvoje souhlasí s návrhem usnesení a konstatuje, že připravovaný projekt je v souladu s Operačním programem Nadnárodní spolupráce Střední Evropa.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
přípravu žádosti o financování projektu ERNIES dle materiálu RK-11-2008-20, př. 1;
pověřuje
Jaroslava Huláka podpisem žádosti a souvisejících dokumentů.
Odpovědnost odbor informatiky, odbor zdravotnictví a sociálních věcí
Termín duben 2008
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz