Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-10-2008-07

RK-10-2008-07.doc
Číslo materiálu07
Číslo jednacíRK-10-2008-07
NázevNávrh na zařazení nové akce do rozpočtu a návrh na provedení rozpočtového opatření, přímé zadání veřejné zakázky malého rozsahu na stavební práce
Zpracoval P. Kolář
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o návrh na zařazení nové akce a návrh na provedení rozpočtového opatření k jejímu finančnímu krytí.
Na OM se obrátil starosta města Bystřice nad Pernštejnem se žádostí o zajištění opravy zpevněné plochy před budovou Vyšší odborné školy a Střední odborné školy zemědělsko-technické Bystřice nad Pernštejnem, se sídlem Dr. Veselého 343, který je využíván pro parkování vozidel. Jedná se část pozemku par. č. 185 zeleň o celkové výměře 7815 m2 v k.ú. Bystřice nad Pernštejnem, jehož vlastníkem je kraj Vysočina. Město Bystřice nad Pernštejnem v letošním roce provádí opravu místní komunikace pod názvem akce "Oprava ulice Dr. Veselého - II. úsek". Zpevněná plocha o ploše cca 300 m2 přiléhá k této komunikaci, resp. chodníku podél ní. Je vhodné současně provést opravu zpevněné plochy, tak aby byly provedeny opravy místní komunikace, chodníků a přilehlých ploch komplexně. Město Bystřice nad Pernštejnem za základě veřejné zakázky vybralo zhotovitele výše uvedené stavby - COLAS CZ, a.s. Dle nabídkové ceny je oceněn objekt 003 (zpevněná plocha před školou) částkou 202 729,59 včetně DPH. Jedná se o rozebrání stávajících dlažeb a kostek, odstranění podkladů, úpravu pláně se zhutněním a osazení zámkové dlažby a obrubníků. Po realizaci by plocha byla uspořádána jako parkoviště s 12-ti stáními pro osobní vozy a průchody k areálu školy. Město v rámci opravy chodníků provede snížené vjezdy na parkoviště.
Majetkoprávní vypořádání pozemků bude provedeno po realizaci a zaměření plochy parkoviště. Město navrhuje dále převod dalších pozemků, které jsou součástí veřejných městských ploch, ve vlastnictví kraje městu.
Návrh řešení OM navrhuje vyhovět návrhu města Bystřice nad Pernštejnem. Návrh proto předpokládá zařazení nové akce "VOŠ a SOŠ zemědělsko-technická Bystřice nad Pernštejnem - oprava parkoviště" do rozpočtu kraje pro rok 2008, přílohy M1 rozepisující položku Technická zhodnocení a vyjmenované oprav ve školství kapitoly Nemovitý majetek. K zajištění finančního krytí OM navrhuje schválit rozpočtové opatření - povýšení kapitoly Nemovitý majetek o 203 tis. Kč a snížení kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, § 6409 Ostatní činnosti, j.n., položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje o stejnou částku.
OM dále navrhuje zajistit realizaci akce prostřednictvím dodavatele opravy silnice a chodníků za cenu dle nabídky ve veřejné zakázce zdávané městem Bystřice nad Pernštejnem. Jedná se o přímé zadání veřejné zakázky malého rozsahu na stavební práce rozhodnutím gesčního radního v souladu s ustanovením Čl. 2 odst. (7) Pravidel Rady kraje Vysočina pro zadávání veřejných zakázek v podmínkách kraje Vysočina a příspěvkových organizací zřizovaných krajem Vysočina. Důvodem pro návrh takové postupu je technická stránka věci, kdy je vhodné, aby opravu parkoviště v rámci realizace opravy místní komunikace a chodníků zajišťoval jeden dodavatel.
Dlažební kostky odstraněné ze stávající zpevněné plochy budou uloženy v areálu Krajské správě a údržbě silnic Vysočiny a převedeny jí k dalšímu využití. Majetkoprávní převody pozemků budou řešeny následně s předpokladem vzájemného darování částí pozemků podle zaměření parkoviště a chodníků. Současně by byly řešeny i pozemky par. č. 186 a 188, které jsou mimo uvedenou stavbu, ale jsou součástí veřejných ploch v přilehlé ulici a nejsou školou využívány.
StanoviskaOprava parkoviště byla projednána s ředitelem Vyšší odborné školy a Střední odborné školy zemědělsko-technické Bystřice nad Pernštejnem s kladným výsledkem.

Odbor ekonomický nemá připomínky k provedení rozpočtového opatření dle návrhu usnesení. Aktuální stav položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje ke dni 10. 3. 2008 činí 22 241 tis. Kč.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
zařadit novou akci "VOŠ a SOŠ zemědělsko-technická Bystřice nad Pernštejnem - oprava parkoviště" do přílohy M1 rozepisující položku Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství kapitoly Nemovitý majetek rozpočtu kraje Vysočina na rok 2008,
schvaluje
rozpočtové opatření spočívající ve zvýšení kapitoly Nemovitý majetek, položky Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství, § 3122 Střední odborné školy, rozpočtu akce "VOŠ a SOŠ zemědělsko-technická Bystřice nad Pernštejnem - oprava parkoviště" (běžné výdaje) o částku 203 tis. Kč a snížení kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, § 6409 Ostatní činnosti, j.n., položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje o stejnou částku;
souhlasí
s přímým zadáním veřejné zakázky malého rozsahu na stavební práce na akci "VOŠ a SOŠ zemědělsko-technická Bystřice nad Pernštejnem - oprava parkoviště" dodavateli COLAS CZ, a.s., se sídlem Praha 9, Ke Klíčovu 9, IČ. 26177005 za cenu 202 730 Kč.
Odpovědnost odbor ekonomický, odbor majetkový
Termín 31. 4. 2008
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz