Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-08-2008-16

RK-08-2008-16.doc
Číslo materiálu16
Číslo jednacíRK-08-2008-16
NázevSmlouva zakládající právo investora provést stavbu
Zpracoval J. Mrázková
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuPředkládaný materiál řeší možnost realizovat městem Havlíčkův Brod stavbu chodníku a autobusové zastávky na pozemcích ve vlastnictví kraje Vysočina.
Na kraj Vysočinu se obrátilo město Havlíčkův Brod se žádostí o souhlas se stavbou chodníků a autobusových zastávek na pozemcích ve vlastnictví kraje Vysočina, a to par. č. 415/1 - ost. plocha, silnice, par. č. 415/3 - ost. plocha, silnice v k.ú. Březinka u Havlíčkova Brodu, obec Havlíčkův Brod a na pozemcích par. č. 541 - ost. plocha, silnice a par. č. 549 - ost. plocha, neplodná v k.ú. Jilemník, obec Havlíčkův Brod S ohledem na ustanovení § 110 zák. č.183/2006 Sb., stavební zákon, musí stavebník prokázat vlastnické právo k pozemku, určenému k zastavění nebo právo založené smlouvou provést stavbu. Dle současné praxe je touto smlouvou Smlouva zakládající právo provést stavbu, ve které vlastník pozemku vysloví souhlas s dotčením pozemku v jeho vlastnictví zamýšlenou stavbou.
Návrh řešení Odbor majetkový doporučuje radě kraje po konzultaci s příslušným správcem majetku vyslovit souhlas s požadovanými stavbami a současně uzavřít smlouvu, která by prokazovala investorovi právo provést stavbu na cizích pozemcích.
Návrh usnesení předpokládá vyslovit souhlas se stavbou chodníků a autobusových zastávek na pozemcích par. č. 415/1, par. č. 415/3 v k.ú. Březinka u Havlíčkova Brodu, obec Havlíčkův Brod a na pozemcích par. č. 541 a par. č. 549 v k.ú. Jilemník, obec Havlíčkův Brod a rozhodnout uzavřít nepojmenovanou smlouvu, která bude prokazovat městu Havlíčkův Brod právo provést stavby na uvedených pozemích a dále předpokládá zveřejnění záměru darovat ty části pozemků ve vlastnictví kraje, které budou zastavěny stavbou chodníků, jejímž investorem bude město Havlíčkův Brod.
StanoviskaKe stavbám byla vydána kladná stanoviska Krajské správy a údržby silnic Vysočiny, příspěvkové organizace, provoz Havlíčkův Brod s tím, že po realizaci bude provedeno majetkoprávní vypořádání.
Návrh usneseníRada kraje
souhlasí
se stavbou chodníků a autobusových zastávek na pozemcích par. č. 415/1, par. č. 415/3 v k.ú. Březinka u Havlíčkova Brodu, obec Havlíčkův Brod a na pozemcích par. č. 541 a par. č. 549 v k. ú. Jilemník, obec Havlíčkův Brod;
rozhoduje
* uzavřít nepojmenovanou smlouvu s městem Havlíčkův Brod prokazující právo města provést stavby na pozemcích. par. č. 415/1, par. č. 415/3 v k.ú. Březinka u Havlíčkova Brodu, obec Havlíčkův Brod a na pozemcích par. č. 541 a par. č. 549 v k. ú. Jilemník, obec Havlíčkův Brod;
* zveřejnit na úřední desce krajského úřadu záměr darování částí pozemků určených k zastavění stavbou chodníků a autobusových zastávek na pozemcích par. č. 415/1, par. č. 415/3 v k.ú. Březinka u Havlíčkova Brodu, obec Havlíčkův Brod a na pozemcích par. č. 541 a par. č. 549 v k. ú. Jilemník, obec Havlíčkův Brod z vlastnictví kraje Vysočina do vlastnictví města Havlíčkův Brod.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín duben 2008
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz