Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-05-2008-29

RK-05-2008-29.doc
Číslo materiálu29
Číslo jednacíRK-05-2008-29
NázevNávrh na zařazení nové akce do kapitoly Nemovitý majetek - "Seifertova 24, Jihlava - odstranění havárie kanalizace"
Zpracoval Z. Berka
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o odstranění havárie na nemovitém majetku kraje.
V roce 2005 byla provedena rekonstrukce objektu Seifertova č.p. 24. Objekt byl v závěru roku 2005 zkolaudován a proběhla změna jeho využití na administrativní budovu.
V závěru roku 2007 (2 roky po uvedení do užívání) došlo k ucpání kanalizace a tím k odstavení jednoho svislého odpadního potrubí. Bylo provedeno propláchnutí ležaté kanalizace tlakovou vodou. Po zhruba 2 měsíčním provozu se situace opět opakovala. Dne 31. 1. 2008 byla provedena vnitřní prohlídka odpadního potrubí a části ležaté kanalizace pomocí kamerového systému. Tato prohlídka konstatovala, že ve vzdálenosti cca 3,1 metru od čistícího kusu je kanalizace poškozena (otvor-koroze) a ve vzdálenosti cca 6,1 metru dochází k masivnímu zanášení a poté ucpávání ležaté kanalizace. Obě tyto závady se nacházejí na původní části litinové kanalizace, která nebyla součástí rekonstrukce. Z tohoto důvodu se na tyto vady nevztahuje záruka za kvalitu díla a současně nelze po zhotoviteli požadovat odpovědnost za vadu. Obě tyto závady se nacházejí pravděpodobně mimo objekt, pod zpevněnými plochami. Jejich přesnou lokalizaci prokáží až sondy v konkrétních místech.
Protože se jedná o havárii, je nutné ji řešit neprodleně. Vzhledem ke stáří a technickému stavu ležaté litinové kanalizace navrhuje OM její výměnu v celé trase až k nejbližší kanalizační šachtě, tj. cca 25 m.
Návrh řešení OM navrhuje zařadit akci "Seifertova 24, Jihlava - odstranění havárie kanalizace" do kapitoly Nemovitý majetek, § 6172 Činnost regionální správy (položka Sídlo kraje) s tím, že finanční krytí navrhuje OM krýt z úspor v rámci této položky. Krytí této nově zařazené akce je navrhováno formou změny rozpisu rozpočtu v rámci kapitoly Nemovitý majetek položka Sídlo kraje.
Návrh předpokládá rozhodnout zařadit novou stavební akci do rozpočtu kraje Vysočina.
StanoviskaOddělení hospodářské správy souhlasí se zařazením nové akce do rozpočtu kraje Vysočina a s odstraněním vlastní havárie.
Odbor ekonomický nemá připomínky k návrhu usnesení s tím, že finanční krytí nové akce bude zajištěno změnou rozpisu rozpočtu v rámci položky Sídlo kraje na kapitole Nemovitý majetek.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
zařadit novou akci "Seifertova 24, Jihlava - odstranění havárie kanalizace" do položky Sídlo kraje, kapitoly Nemovitý majetek, rozpočtu kraje Vysočina na rok 2008 s tím, že finanční krytí nové akce bude zajištěno změnou rozpisu rozpočtu v rámci položky Sídlo kraje, § 6172 Činnost regionální správy.
Odpovědnost odbor majetkový, odbor ekonomický
Termín únor 2008
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz