Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-04-2008-04

RK-04-2008-04.doc
Číslo materiálu04
Číslo jednacíRK-04-2008-04
NázevBezúplatný převod pozemku v k. ú. a obci Dobrá
Zpracoval F. Vak
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuMateriál řeší bezúplatný převod pozemku do vlastnictví ČR - Ředitelství silnic a dálnic ČR.
ŘSD ČR, správa Jihlava požádalo odbor majetkový o vydání souhlasu s kácením 4 kusů topolů osika rostoucích na pozemku par. č. 204/4 lesní pozemek o výměře 37 m2 v k. ú. a obci Dobrá v majetku kraje a ve správě KSÚS Vysočiny, které brání silniční stavbě "I/19-Stříbrné Hory - most ev. č. 19-066. Šetřením odbor majetkový zjistil, že pozemek kraje navazuje pouze na silnici I/19 a není součástí silničních pozemků kraje. Jedná se pro majetkového správce o nevyužitelný a zbytný pozemek. Naopak jeho přiřazením k silnici I/19 může být využit k provozu této silnice ŘSD ČR.
Pozemek par. č. 204/4 v k. ú. a obci Dobrá je ve vlastnictví kraje Vysočina na základě zákona č. 157/2000 Sb., o přechodu některých věcí práv a závazků z majetku České republiky do majetku krajů, v platném znění a Rozhodnutí ministra dopravy a spojů ze dne 10. září 2001 čj. 3796/01-9-KM. Zřizovací listinou byl svěřen do správy PO kraje Krajská správa a údržba silnic Vysočiny, příspěvková organizace. U Katastrálního úřadu pro Vysočinu, Katastrálního pracoviště Havlíčkův Brod je pozemek zapsán v katastru nemovitostí pro shora uvedené k. ú. a obec na listu vlastnictví 37.
Návrh řešení Vzhledem k tomu, že pozemek par. č. 204/4 v k. ú. a obci Dobrá jsou pro činnost majetkového správce nepotřebné a zbytné navrhuje odbor majetkový pozemek s porostem bezúplatně převést do vlastnictví ČR - ŘSD ČR. Tato alternativa byla s žadatelem předběžně konzultována s kladným výsledkem. Záměr bezúplatného převodu musí být po dobu nejméně 30 dnů zveřejněn na úřední desce Krajského úřadu kraje Vysočina.
Návrh usnesení předpokládá rozhodnout zveřejnit záměr bezúplatně převést do vlastnictví České republiky a příslušnosti hospodaření Ředitelství silnic a dálnic ČR pozemek par. č. 204/4 lesní pozemek o výměře 37 m2 včetně porostu v k. ú. a obci Dobrá a doporučení zastupitelstvu kraje rozhodnout bezúplatně převést uvedený pozemek s porostem ČR - ŘSD ČR.
StanoviskaS převodem souhlasí majetkový správce i odvětvový odbor.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
zveřejnit záměr kraje bezúplatně převést do vlastnictví České republiky a příslušnosti hospodaření Ředitelství silnic a dálnic ČR pozemek par. č. 204/4 lesní pozemek o výměře 37 m2 v k. ú. a obci Dobrá;
doporučuje
zastupitelstvu kraje rozhodnout bezúplatně převést pozemek par. č. 204/4 lesní pozemek o výměře 37 m2 v k. ú. a obci Dobrá z vlastnictví kraje Vysočina do vlastnictví České republiky a příslušnosti hospodaření Ředitelství silnic a dálnic ČR.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín březen 2008
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz