Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-03-2008-10

RK-03-2008-10.doc
Číslo materiálu10
Číslo jednacíRK-03-2008-10
NázevSouhlas kácením stromů a bezúplatný převod pozemku v k. ú. a obci Dobrá
Zpracoval F. Vak
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuMateriál řeší kácení stromů a bezúplatný převod pozemku do vlastnictví ČR - Ředitelství silnic a dálnic ČR.
ŘSD ČR, správa Jihlava požádalo odbor majetkový o vydání souhlasu s kácením 4 kusů topolů osika rostoucích na pozemku par. č. 204/4 lesní pozemek o výměře 37 m2 v k. ú. a obci Dobrá v majetku kraje a ve správě KSÚS Vysočiny, které brání silniční stavbě "I/19-Stříbrné Hory - most ev. č. 19-066. Šetřením odbor majetkový zjistil, že pozemek kraje navazuje pouze na silnici I/19 a není součástí silničních pozemků kraje. Jedná se pro majetkového správce o nevyužitelný a zbytný pozemek. Naopak jeho přiřazením k silnici I/19 může být využit k provozu této silnice ŘSD ČR.
Pozemek par. č. 204/4 v k. ú. a obci Dobrá je ve vlastnictví kraje Vysočina na základě zákona č. 157/2000 Sb., o přechodu některých věcí práv a závazků z majetku České republiky do majetku krajů, v platném znění a Rozhodnutí ministra dopravy a spojů ze dne 10. září 2001 čj. 3796/01-9-KM. Zřizovací listinou byl svěřen do správy PO kraje Krajská správa a údržba silnic pro Vysočinu, příspěvková organizace. U Katastrálního úřadu pro Vysočinu, Katastrálního pracoviště Havlíčkův Brod je pozemek zapsán v katastru nemovitostí pro shora uvedené k. ú. a obec na listu vlastnictví 37.
Návrh řešení Vzhledem k tomu, že pozemek par. č. 204/4 v k. ú. a obci Dobrá s porostem jsou pro činnost majetkového správce nepotřebné a zbytné navrhuje odbor majetkový udělit souhlas s kácením stromů (v zájmu umožnění plynulé přípravy investora k realizaci stavby) a pozemek s porostem bezúplatně převést do majetku ŘSD ČR, které je využije ke své činnosti. Tato alternativa byla s žadatelem předběžně konzultována s kladným výsledkem. Záměr bezúplatného převodu musí být po dobu nejméně 30 dnů zveřejněn na úřední a elektronické desce Krajského úřadu kraje Vysočina.
Návrh usnesení předpokládá vyslovit souhlas s kácením stromů, rozhodnout zveřejnit záměr bezúplatně převést do vlastnictví České republiky a příslušnosti hospodaření Ředitelství silnic a dálnic ČR pozemek par. č. 204/4 lesní pozemek o výměře 37 m2 včetně porostu v k. ú. a obci Dobrá a doporučení zastupitelstvu kraje rozhodnout bezúplatně převést uvedený pozemek s porostem ČR a ŘSD ČR.
StanoviskaS převodem souhlasí majetkový správce i odvětvový odbor.
Návrh usneseníRada kraje
souhlasí
s pokácením 4 kusů topolů osika rostoucích na pozemku par. č. 204/4 v k. ú. a obci Dobrá;
rozhoduje
zveřejnit záměr kraje bezúplatně převést do vlastnictví České republiky a příslušnosti hospodaření Ředitelství silnic a dálnic ČR pozemek par. č. 204/4 lesní pozemek o výměře 37 m2 v k. ú. a obci Dobrá;
doporučuje
zastupitelstvu kraje rozhodnout bezúplatně převést pozemek par. č. 204/4 lesní pozemek o výměře 37 m2 v k. ú. a obci Dobrá z vlastnictví kraje Vysočina do vlastnictví České republiky a příslušnosti hospodaření Ředitelství silnic a dálnic ČR.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín březen 2008
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz