Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-01-2008-10

RK-01-2008-10.doc
Číslo materiálu10
Číslo jednacíRK-01-2008-10
NázevUzavření dodatku č. 1 k pojistné smlouvě - rámcové dohodě na Pojištění majetku a odpovědnosti za škody kraje Vysočina a jím zřizovaných organizací
Zpracoval P. Dvořák
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o informaci ve věci uzavření Dodatku č. 1 k pojistné smlouvě na pojištění majetku a odpovědnosti za škody kraje Vysočina a jím zřizovaných organizací.
Dne 13. 11. 2007 rada kraje usnesením 1531/32/2007/RK rozhodla o výběru nejvhodnější nabídky na "Pojištění majetku a odpovědnosti za škody kraje Vysočina a jím zřizovaných organizací" označené jako "Varianta VII" uchazeče Kooperativa, pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group, IČ 47116617, Templová 747, 110 01 Praha 1 a současně uložila odboru majetkovému ve spolupráci s makléřskou společností Aon Stach Česká republika spol. s r.o., Praha, zahájit jednání s vybraným uchazečem o uzavření pojistné smlouvy - rámcové dohody. Pojistná smlouva - rámcová dohoda byla uzavřena a podepsána krajem Vysočina v zastoupení Miroslava Houšky dne 19. 12. 2007. Současně s pojistnou smlouvou byl uzavřen a podepsán Dodatek č. 1 pojistné smlouvy - rámcové dohody, kterým se stanoví limit pojistného krytí ve výši 50 mil Kč pro obecnou odpovědnost za škodu a za škodu způsobenou vadou výrobku u Krajské správy a údržby silnic Vysočina, dále jen KSÚSV. Při zadání veřejné zakázky na pojištění majetku a odpovědnosti za škody, zadavatel vycházel z požadavku KSÚSV na vymezení limitu odpovědnosti za škodu ve výši 50 mil Kč samostatně pro každý provoz KSÚSV.
Návrh řešení Dle provedeného hodnocení a ověření ze strany vedení KSÚSV bylo potvrzeno, že limit 50 mil Kč pro obecnou odpovědnost za škodu a za škodu způsobenou vadou výrobku, je dostatečný pro celou KSÚSV, příspěvkovou organizaci. Tato změna v limitu pojistného krytí pro KSÚSV byla probírána již v hodnotící komisi při hodnocení nabídek a pojišťovací makléř ji rovněž považuje za rozumnou. Uzavřením Dodatku č. 1 pojistné smlouvy - rámcové dohody, kterým se stanoví limit pojistného krytí ve výši 50 mil Kč pro obecnou odpovědnost za škodu a za škodu způsobenou vadou výrobku u KSÚSV, se roční pojistné snižuje o částku 267 800 Kč.
Dle čl. 3, bodu 12 "Pravidel Rady kraje Vysočina pro zadávání veřejných zakázek v podmínkách kraje Vysočina a příspěvkových organizací zřizovaných krajem Vysočina" rozhodnutí o uzavření dodatku smlouvy přísluší hejtmanovi, náměstkovi hejtmana a nebo gesčnímu radnímu a o rozhodnutí je informována rada kraje na nejbližším zasedání.
StanoviskaZe změnou v limitu pojistného krytí pro KSÚSV souhlasí KSÚSV.
Změnu v limitu pojistného krytí pro KSÚSV doporučil pojišťovací makléř kraje - makléřská společnost Aon Stach Česká republika spol.s r.o., Praha
Návrh usneseníRada kraje
bere na vědomí
rozhodnutí Miroslava Houšky, člena rady kraje pro oblast financí a majetku o uzavření Dodatku č. 1 pojistné smlouvy - rámcové dohody na veřejnou zakázku "Pojištění majetku a odpovědnosti za škody kraje Vysočina a jím zřizovaných organizací", kterým se upravuje limit pojistného krytí ve výši 50 mil Kč pro obecnou odpovědnost za škodu a za škodu způsobenou vadou výrobku u Krajské správy a údržby silnic Vysočiny.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 8. 1. 2008
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz