Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-01-2008-02

RK-01-2008-02.doc
Číslo materiálu02
Číslo jednacíRK-01-2008-02
NázevDomov důchodců Ždírec - rekonstrukce - přepracování projektové dokumentace
Zpracoval H. Javůrková
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o změnu projektové dokumentace.
Domov důchodců Ždírec, příspěvková organizace ke své činnosti využívá objekty v obcích Ždírec a Dobronín. Ve Ždírci je ubytována většina klientů a dále je zde umístěno vedení příspěvkové organizace a provozy kuchyně a prádelny. Objekt v Dobroníně slouží k ubytování části klientů.
Stávající dispoziční řešení v budově domova ve Ždírci nevyhovuje jeho potřebám. Jedná se zejména o nevhodnou provozní dispozici, skladbu pokojů a nutnou rekonstrukci kuchyňského provozu a strojovny kotelny.
Objekt v Dobroníně je pro rekonstrukci nevhodný s ohledem na finanční náročnost rekonstrukce ve vazbě na dosažitelný efekt a také následné vysoké provozní náklady. Tento objekt bude opuštěn.
Rada kraje usnesením 0276/07/2006/RK dne 7. 3. 2006 schválila stavební záměr "Domov důchodců Ždírec - rekonstrukce" dle materiálu RK-07-2006-12 př. 1upr.1
a současně i rozpočtové opatření k zajištění financování projektové dokumentace akce.
Odbor majetkový v roce 2006 vypsal výběrové řízení na zpracování projektové dokumentace na rekonstrukci výše uvedeného domova důchodců. Projektová dokumentace byla zpracována na základě stavebního záměru a požadavků vedení domova a odboru sociálních věcí a zdravotnictví. První etapa rekonstrukce je zahrnuta v rozpočtu kraje pro rok 2008 v objemu 20 mil. Kč. Celkové náklady rekonstrukce dle zpracované PD se pohybují kolem 46 mil. Kč bez DPH.
OM inicioval počátkem listopadu 2007 jednání k upřesnění organizačních záležitostí a podmínek při provádění rekonstrukce. Na jednání konaného za účasti člena rady kraje Jiřího Vondráčka, vedení domova důchodců a zástupců OM a OSVZ bylo konstatováno, že rekonstrukce budova za obydleného stavu je zcela nevyhovující s ohledem na zajištění kvality bydlení pro klienty domova. V této souvislosti se připravuje řešení spočívající ve využití objektu v Nemocnici Havlíčkův Brod po jeho rekonstrukci k přechodnému ubytování klientů domova. Dále bylo konstatováno, že možnost využití státních prostředků pro rekonstrukci objektu ve Ždírci je nutná změna zpracované projektové dokumentace spočívající v doprojektování sociálního zařízení na jednotlivé pokoje i za cenu dalšího snížení kapacity domova důchodců. Investiční náklady budou vyšší než u stávajícího projektového řešení.
OM zajistil formou technické pomoci základní návrh projektanta na technické řešení požadovaných změn a jejich dopad do kapacity objektu.
K představě o změnách kapacity uvádíme základní přehled:


Ubytovací kapacita objektu Ždírec
Ubytovací kapacita objektu Dobronín
Ubytovací kapacita celkem
Stávající stav
91
(různé pokoje až 9 lůžek)
28
(různé pokoje až 6 lůžek)
119
Stav po rekonstrukci dle zpracované PD
78
(3 x jednolůžkový
30 x dvoulůžkový
5 x třílůžkový)
0
78
Stav po rekonstrukci dle požadované změny PD
54
(4 x jednolůžkový
10 x dvoulůžkový
10 x třílůžkový)

0
54

Z důvodu možnosti získání státní dotace na tuto rekonstrukci je třeba projektové dokumentace zadat a dokončit v co nejkratším termínu, neboť předložení žádosti na MPSV o dotaci pro rok 2009 je nutné předložit do 15. 3. 2008.
Zpracovaná projektová dokumentace a návrh projektanta na technické řešení požadovaných změn bude k dispozici na jednání rady kraje s ohledem na rozsah a formát těchto podkladů.
Návrh řešení OM na základě zjištěných skutečností a požadavku resortu sociálních věcí navrhuje zadat přepracování projektové dokumentace na akci "Domov důchodců Ždírec - rekonstrukce", projekční firmě SPA, spol. s r.o., Havlíčkova 44, Jihlava, která tuto dokumentaci na základě výběrového řízení zpracovávala. Přepracování projektové dokumentace bude spočívat v doplnění sociálního zařízení na všechny pokoje se všemi technickými a dispozičními důsledky této změny. Finanční krytí přepracování PD je zajištěno v rámci položky Investice v sociálních věcech na kapitole Nemovitý majetek.
StanoviskaOdbor sociálních věcí a zdravotnictví souhlasí se zadáním přepracování projektové dokumentace.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
zadat přepracování projektové dokumentace na akci "Domov důchodců Ždírec - rekonstrukce" spočívající v doprojektování sociálního zařízení na jednotlivé pokoje a souvisejících změn zpracovateli projektové dokumentace SPA, spol. s r. o., Havlíčkova 4481/44, Jihlava,IČ 46990763.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín leden 2008
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz