Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-30-2007-25

RK-30-2007-25.doc
Číslo materiálu25
Číslo jednacíRK-30-2007-25
NázevSouhlas se stavbou a uzavření nepojmenované smlouvy - k. ú. Chlístov u Rokytnice nad Rokytnou
ZpracovalJ. Mrázková
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o stavbu na pozemku ve vlastnictví kraje a její budoucí převzetí.
Na OM se obrátil Atelier Alfa, spol s r.o. Jihlava zastupující firmu CIPRES FILTR Brno, s.r.o. se žádostí o uzavření smlouvy umožňující provést stavbu mimo jiné na pozemku par. č. 977/1 - ost. plocha, silnice v k.ú. Chlístov u Rokytnice nad Rokytnou, obec Chlístov. Stavba, kterou soukromý investor má v úmyslu vybudovat, představuje odstranění bodové závady silnice III/4056 v obci Chlístov. Touto stavbou dojde k odklonění výše uvedené silnice od nemovitosti ve vlastnictví Ing. Pazdery - jednatale a jediného společníka firmy CIPRES FILTR Brno, s.r.o. Touto stavbou budou dotčeny též pozemky ve vlastnictví obce Chlístov v daném katastrálním území. Mezi obcí Chlístov a obchodní společností CIPRES FILTR BRNO, s.r.o., IČ: 46976531 byla uzavřená smlouva o smlouvě budoucí řešící společný postup smluvních stran při zlepšení silničního úseku silnice III/4056 v obci Chlístov. Budoucí smlouva stanovuje mimo jiné jako podmínku pro realizaci uváděné stavby souhlas kraje Vysočina s realizací stavby na části pozemku v jeho vlastnictví (par. č. 977/1) a závazek předat a převzít vybudovanou stavbu z vlastnictví investora do vlastnictví kraje Vysočina. .
Pozemek, který má být dotčen uvedenou stavbou, získal kraj Vysočina na základě zákona č. 157/2000 Sb., o přechodu některých věcí, práv a závazků z majetku ČR do majetku krajů, v platném znění a Rozhodnutí MDS ČR čj. 3796/01-9-KM ze dne 10. 9. 2001. Zřizovací listinou byl dán do správy příspěvkové organizace kraje s názvem Správa a údržba silnic Třebíč, resp. podle Rozhodnutí o sloučení příspěvkových organizací vydaného krajem Vysočina a schváleného Zastupitelstvem kraje Vysočina usnesením č. 0523/08/2006/ZK ze dne 7. 11. 2006, účinného od 1. 1. 2007, byl tento pozemek svěřen do správy organizace s názvem Krajská správa a údržba silnic Vysočiny, příspěvková organizace.
Uvedený pozemek je Katastrálním úřadem pro Vysočinu, katastrálním pracovištěm Třebíč veden na LV č. 64 pro k.ú. Chlístov u Rokytnice nad Rokytou, obec Chlístov.
Návrh řešení OM navrhuje vyslovit souhlas se stavbou "Odstranění bodové závady silnice III/4056 v obci Chlístov", kterou bude mimo jiné dotčen pozemek par. č. 977/1 v k.ú. Chlístov u Rokytnice nad Rokytou, obec Chlístov za předpokladu, že tato stavba bude prováděna na náklady soukromého investora a po její realizaci bude nově vybudovaná část silnice bezúplatně převedena do vlastnictví kraje. Za tím účelem bude uzavřena smlouva o budoucí smlouvě darovací, kde se investor zaváže po realizaci stavby uvedený úsek silnice převést do vlastnictví kraje Vysočina. Krajská správa a údržba silnic Vysočiny, provoz Třebíč vydala souhlasné stanovisko s navrhovanou úpravou silnice III/4056 v obci Chlístov s tím, že investor provede tuto úpravu na vlastní náklady, a to včetně majetkoprávního vypořádání stavby.
Usnesení předpokládá vyslovit souhlas se stavbou, rozhodnout uzavřít mezi krajem Vysočina a investorem stavby smlouvu zakládající právo provést stavbu a doporučit zastupitelstvu kraje rozhodnout uzavřít smlouvu o budoucí darovací smlouvě mezi krajem Vysočina a investorem, v níž se investor zaváže nově vybudovanou stavbu (silniční těleso) převést bezplatně do vlastnictví kraje.
StanoviskaKrajská správa a údržba silnic Vysočiny, provoz Třebíč vydala dne 14. 3. 2007 souhlas se stavbou Odstranění bodové závady silnice III/4056 v obci Chlístov, kde uvádí, že podání žádosti o stavební povolení a následné majetkové vypořádání včetně zařazení do silniční sítě provede investor na svoje náklady.
ODSH souhlasí s návrhem usnesení.
Návrh usneseníRada kraje
souhlasí
se stavbou "Odstranění bodové závady silnice III/4056 v obci Chlístov", kterou bude dotčen pozemek ve vlastnictví kraje par. č. 977/1 v k. ú. Chlístov u Rokytnice nad Rokytou, obec Chlístov za předpokladu, že tato stavba bude prováděna na náklady soukromého investora a po její realizaci bude nově vybudovaná část silnice bezúplatně převedena do vlastnictví kraje;
rozhoduje
uzavřít nepojmenovanou smlouvu mezi krajem Vysočina jako vlastníkem dotčeného pozemku a společnosti CIPRES FILTER BRNO s. r.o., Rebešovická 13, Brno, IČ: 469 76 531 jako investorem zakládají právo investora realizovat stavbu "Odstranění bodové závady silnice III/4056 v obci Chlístov" na pozemku par. č. 977/1 v k. ú. Chlístov u Rokytnice nad Rokytou;
doporučuje
zastupitelstvu kraje rozhodnout uzavřít smlouvu o budoucí darovací smlouvě mezi krajem Vysočina a společnosti CIPRES FILTER BRNO s. r.o., Rebešovická 13, Brno, IČ: 469 76 531, kterou se investor zaváže vybudovanou stavbu "Odstranění bodové závady silnice III/4056 v obci Chlístov" bezplatně převést do vlastnictví kraje Vysočina.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 6. 11. 2007
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz