Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-25-2007-07

RK-25-2007-07.doc  RK-25-2007-07pr1.doc
Číslo materiálu07
Číslo jednacíRK-25-2007-07
NázevStavební záměr "Školní statek Humpolec - rekonstrukce ubytovacího objektu"
Zpracoval E. Jozífek
Předkládá P. Kolář, Z. Ludvík
Počet příloh
Popis problémuKraj Vysočina je vlastníkem objektu budovy č.p. 384 v k. ú. a obci Humpolec, vedené na LV 4530. Budova je ve správě příspěvkové organizace kraje Školní statek, Humpolec, Dusilov 384. Budova byla v minulosti využívána jako ubytovací objekt, v současné době jsou zde umístěny pouze 4 kanceláře SŠ.
Záměrem České zemědělské akademie v Humpolci, střední školy je vytvořit možnost ubytování pro studenty školy z 3. a 4. ročníku oboru "Chovatelství" zaměřeného na kynologii, který se v současné době vyučuje v Havlíčkově Brodě. Vzhledem k nutnosti venčení, krmení a výcviku psů je potřebné zajistit ubytování v blízkosti psince. Při uvažovaném postupném přestěhování oboru do Humpolce nelze v blízkosti stávajících domovů mládeže psince umístit. S ohledem na hlučnost musí být mimo obydlenou zástavbu.
V současné době dochází v Havlíčkově Brodě k útlumu i dalších oborů školy a jejich přesunu do Humpolce s cílem odloučené pracoviště v Havlíčkově Brodě uvolnit. Výše zmíněná rekonstrukce tento záměr podpoří.
Odbor majetkový po stanovení základních požadavků odborem školství, mládeže a sportu, zpracovat stavební zpracoval záměr na uvažované stavební úpravy.
Návrh řešení V materiálu RK-24-2007-07 př.1 je předkládán radě kraje k projednání stavební záměr "Školní statek Humpolec - rekonstrukce ubytovacího objektu".
Stavební záměr prověřil podmínky rekonstrukce budovy č.p. 384 s cílem zajistit ubytování studentů ČZA v Humpolci a navrhuje tuto akci realizovat v roce 2009 při zajištění projektové přípravy v roce 2008. Rekonstrukce umožní zřízení ubytovacích prostor o kapacitě 42 lůžek.Stávající kancelářské prostory budou přemístěny do vedlejší budovy školního statku.
Návrh usnesení předpokládá schválení předloženého stavebního záměru
StanoviskaOdbor školství, mládeže a sportu podporuje schválení předloženého stavebního záměru v návaznosti na záměr České zemědělské akademie v Humpolci, střední školy, na rekonstrukci části budovy č.p. 384 v k. ú. a obci Humpolec na ubytovnu.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
stavební záměr "Školní statek Humpolec - rekonstrukce ubytovacího objektu" dle materiálu RK-25-2007-07, př. 1.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 21. srpen 2007
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz