Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-21-2007-39

RK-21-2007-39.doc
Číslo materiálu39
Číslo jednacíRK-21-2007-39
NázevNávrh na provedení rozpočtového opatření u Domova pro seniory Mitrov, příspěvkové organizace
Zpracoval M. Brož
Předkládá V. Švarcová
Počet příloh
Popis problémuV měsíci lednu 2007 došlo ke vzniku havárie a následného poruchového stavu na napájecím silnoproudém přívodním vedení elektrického proudu do Domova pro seniory Mitrov, příspěvkové organizace. Po provedení nejnutnějších oprav jsou až do současné doby dva přívodní kabely v poruchovém stavu - špatné izolační stavy. Vznik poruch na těchto kabelech se výrazně promítá do zatížení ostatních kabelů a při provedeném měření izolačních stavů stávajících šesti funkčních napájecích kabelů bylo zjištěno, že tyto vykazují rozdílné hodnoty izolačních odporů a lze se tedy oprávněně domnívat, že vážně hrozí bezprostřední porucha i dalším přívodním kabelům. Pokud by došlo k nutnosti odstavit další kabely z důvodu jejich poruchy, nebylo by již možno dále vynést požadovaný výkon pro napájení celého areálu domova pro seniory z vlastní trafostanice do rozvodny nízkého napětí v objektu domova. Na základě těchto výše uvedených skutečností je v současné době stav a provoz silnoproudého elektrického napájení Domova pro seniory Mitrov hodnocen jako havarijní. Vzhledem k charakteru zařízení je nezbytné okamžitě celou věc řešit a zajistit odstranění následků havárie z ledna letošního roku a předejít tak možnosti vzniku ještě rozsáhlejších škod.
Návrh řešení Návrh technického řešení předpokládá výměnu a opravu kabelů silnoproudého elektrického napájení Domova pro seniory Mitrov, příspěvkové organizace, montáž těchto kabelů a provedení potřebných revizních prací na vedení silnoproudého elektrického napájení.
Za tímto účelem byl panem Ing. Vojtěchem Lipovským, Podešvova 13, 612 00 Brno zpracován projekt rekonstrukce hlavního napájecího vedení v Domově pro seniory Mitrov.
Z rozpočtu uvedeného projektu vyplývají celkové náklady ve výši 428 tis. Kč včetně DPH.
Pro zajištění financování této opravy navrhuje odbor sociálních věcí a zdravotnictví zvýšit rozpočet kapitoly Sociální věci o částku 428 tis. Kč, s položkovým určením na příspěvek na provoz. Současně odbor sociálních věcí a zdravotnictví navrhuje zvýšit závazný ukazatel příspěvek na provoz pro Domov pro seniory Mitrov, příspěvkovou organizaci o částku 428 tis. Kč.
StanoviskaEkonomický odbor k návrhu rozpočtového opatření nemá připomínky. Aktuální stav položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje činí 20 660 tis. Kč.

OM správy realit souhlasí s příspěvkem pro Domov pro seniory Mitrov s ohledem zajištění provozu organizace.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
poskytnout neinvestiční dotaci pro Domov pro seniory Mitrov, příspěvkovou organizaci, IČ 71184449 ve výši 428 tis. Kč k obnově plné funkčnosti silnoproudého elektrického napájení objektu Domova pro seniory v Mitrově;
schvaluje
* v rámci výdajové části rozpočtu kraje zvýšení kapitoly Sociální věci, § 4357 Domovy a položky 5331 - Neinvestiční příspěvky zřízeným příspěvkovým organizacím o částku 428 tis. Kč s určením pro Domov pro seniory Mitrov, příspěvkovou organizaci při současném snížení kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, § 6409 - Ostatní činnosti jinde nezařazené, položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje o stejnou částku 428 tis. Kč;
* zvýšení závazného ukazatele "Příspěvek na provoz" u Domova pro seniory Mitrov, příspěvkové organizace o částku 428 tis. Kč na úhradu nákladů souvisejících s obnovou plné funkčnosti silnoproudého elektrického napájení objektu Domova pro seniory v Mitrově.
Odpovědnost odbor sociálních věcí a zdravotnictví, odbor ekonomický, odbor majetkový, ředitelka Domova pro seniory Mitrov, příspěvková organizace
Termín červen 2007
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz