Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-17-2007-21

RK-17-2007-21.doc
Číslo materiálu21
Číslo jednacíRK-17-2007-21
NázevŽádost o dlouhodobý pronájem nemovitých a movitých věcí v k. ú. a obci Ledeč nad Sázavou
Zpracoval F. Vak
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se žádost o pronájem majetku kraje.
Na odbor majetkový se obrátily ing. Jana Prchalová a Veronika Nechvátalová - Plicková, obě z Ledeč nad Sázavou a požádaly o dlouhodobý pronájem 12 dřevěných staveb postavených na pozemcích par. č. 2351/2 ostatní plocha, sportoviště a rekreační plocha o výměře 4 107 m2, par. č. 2351/6 ostatní plocha, jiná plocha o výměře 112 m2 a par. č. 2351/7 ostatní plocha, jiná plocha o výměře 112 m2 včetně těchto pozemků, vše v k. ú. a obci Ledeč nad Sázavou. Pronajatý majetek by v první řadě chtěly využít pro zřízení cvičiště pro psy a poté "smysluplně" využít ve prospěch veřejnosti. Co je to smysluplné využití, žadatelky dále nerozvádějí.
Dřevěné budovy s pozemky tvoří samostatný areál, ve kterém byl provozován letní tábor. Bezprostředně navazuje na areál Ústavu sociální péče Ledeč nad Sázavou, příspěvkové organizace. Tento majetek přešel do vlastnictví kraje Vysočina na základě Protokolu o předání a převzetí majetku státu sepsaného podle § 8 zákona č. 290/2002 Sb. Zřizovací listinou byl ten majetek svěřen do správy Ústavu sociální péče Ledeč nad Sázavou, příspěvkové organizace. Dřevěné budovy jsou svým charakterem movitým majetkem (nejsou spojeny se zemí pevnými základy) a tudíž nejsou zapsány v katastru nemovitostí. Pozemky jsou zapsány v katastru nemovitostí vedeném Katastrálním úřadem pro Vysočinu, Katastrálním pracovištěm Havlíčkův Brod pro kastrální území a obec Ledeč nad Sázavou na listu vlastnictví 2049.
Návrh řešení Odbor majetkový doporučuje nevyhovět žádosti o pronájem. Toto dopručení se opírá o vydaná negativní stanoviska odvětvového odboru a ÚSP. Dle vyjádření ředitelky ÚSP použije dřevěné stavby k realizaci nové koncepce v poskytování sociálních služeb klientům ústavu.
Návrh usnesení předpokládá rozhodnout nezveřejnit záměr pronajmout uvedený majetek na úřední desce krajského úřadu a tím fakticky zamítnout žádost o přenechání majetku kraje do pronájmu.
StanoviskaPřenechání letního tábora do pronájmu nedoporučuje příslušná PO kraje, i odvětvový odbor.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
nezveřejnit záměr pronájmu pozemků par. č. 2351/2 ostatní plocha, sportoviště a rekreační plocha o výměře 4 107 m2, par. č. 2351/6 ostatní plocha, jiná plocha o výměře 112 m2, par. č. 2351/7 ostatní plocha, jiná plocha o výměře 112 m2 v k. ú. a obci Ledeč nad Sázavou včetně12 dřevěných budov stojících na těchto pozemcích;
ukládá
odboru majetkovému o usnesení rady kraje informovat žadatelky.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín květen 2007
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz