Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-34-2006-02

RK-34-2006-02.doc
Číslo materiálu02
Číslo jednacíRK-34-2006-02
NázevInformace o uzavření dodatků smluv o dílo na akce - "Domov důchodců Humpolec - Oprava oken", "SOŠ, SOU zemědělské Humpolec - Rekonstrukce učeben", "Domov důchodců Proseč Obořiště - Vestavba podkroví hájovna"
Zpracoval J. Lukáš
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuRozpočet kraje Vysočina pro rok 2006 obsahuje i stavební akci "Domov důchodců Humpolec - Oprava oken". Uvedená akce je obsažena v příloze M2 rozpočtu rozepisující položku Technická zhodnocení a vyjmenované opravy v sociálních a zdravotnických organizacích kapitoly Nemovitý majetek. Uvedená akce obsahuje opravu oken formou výměny, odbourání přístřešku a celkovou opravu fasády a souvisejících prvků.
V důsledku nepříznivých klimatických podmínek v měsíci srpnu a krádeže lešení dodavatele stavby OM předložil Miroslavu Houškovi, radnímu pro oblast financí a majetku, návrh na uzavření dodatku č. 1 ke smlouvě o dílo spočívající v prodloužení termínu pro dokončení díla do 7. 10. 2006 z původního termínu dle smlouvy o dílo 31. 8. 2006.
Dodatek č. 1 ke smlouvě o dílo byl podepsán dne 28. 8. 2006.
V průběhu prací při provádění prací se vyskytly nepředvídatelné práce, které nebylo možno v prováděcí projektové dokumentaci předem nějak specifikovat a odhadnout nebo je projektová dokumentace neřešila:
- stav balkonu u kotelny je v tak špatném technickém stavu, že je nutná jeho demolice včetně odstranění ocelového žebříku
- PD neobsahuje žlaby a svody u přístřešků nad zásobovací rampou na straně severní
- po odbourání přístřešku na straně východní bylo zjištěno že skladba zbylých konstrukcí je jiná než předpokládala PD a proto se provedou terénní úpravy na této straně dle zápisu z kontrolního dne ze 4. 10. 2006
- stav plechové krytiny nad přístřešky u hlavního vchodu a vchodu k nákladnímu výtahu je v tak špatném technickém stavu že je nutná její výměna
Předmět díla se rozšiřuje zejména o výše jmenované práce.
OM předložil Miroslavu Houškovi, radnímu pro oblast financí a majetku, návrh na uzavření dodatku č. 2 ke smlouvě o dílo spočívající v prodloužení termínu pro dokončení díla do 10. 11. 2006 z termínu dle dodatku č. 1 smlouvy o dílo 7. 10. 2006 a v navýšení ceny o částku s DPH 197 336 Kč. Cena za dílo celkem s DPH činí po navýšení 3 279 022 Kč. Dodatek č. 2 ke smlouvě o dílo byl podepsán dne 6. 10. 2006.

Ve schváleném rozpočtu kraje Vysočina pro rok 2006 je v položce Investice ve školství zařazena stavební akce SZeŠ Humpolec, zřízení učeben. Akce je realizována pod názvem SOŠ, SOU zemědělské Humpolec - Rekonstrukce učeben (v současné době je název školy Česká zemědělská akademie v Humpolci, střední škola).
V průběhu prací při provádění prací se vyskytly nepředvídatelné práce, které nebylo možno v prováděcí projektové dokumentaci předem nějak specifikovat a odhadnout nebo je projektová dokumentace neřešila:
- stávající parapety u některých oken jsou v horším stavu než se předpokládalo a je nutná jejich výměna
- po vybourání příček bylo zjištěno, že výškové rozdíly povrchů stropů jsou extrémně velké a proto je nutné v učebně 2.05 provést sádrokartonový strop pro vyrovnání výškových nerovností
- oproti původnímu projektovému řešení bude provedena výměna stávajících dřevěných špaletových oken v bytech 1.NP a 3.NP za okna plastová ve stejném standardu kvality jako v řešeném patře učeben zejména z důvodů zamezení úniků tepla a vyřešení všech výplní okenních otvorů v křídle budovy
Předmět díla se rozšiřuje zejména o výše jmenované práce.
OM předložil Miroslavu Houškovi, radnímu pro oblast financí a majetku, návrh na uzavření dodatku č. 1 ke smlouvě o dílo spočívající v prodloužení termínu pro dokončení díla do 8. 11. 2006 z původního termínu dle smlouvy o dílo 29. 9. 2006 a v navýšení ceny o částku s DPH 454 631 Kč. Cena za dílo celkem s DPH činí po navýšení 2 822 731 Kč. Dodatek č. 1 ke smlouvě o dílo byl podepsán dne 15. 9. 2006.

Ve schváleném rozpočtu kraje Vysočina pro rok 2006 je v položce Investice v sociálních věcech zařazena stavební akce Domov důchodců Proseč Obořiště - Vestavba podkroví hájovna.
V průběhu prací byly zjištěny potřeby změn oproti projektové dokumentaci v zájmu kvalitníhoi provedení díla a zajištění potřeb v provozu domova:
- v projektové dokumentaci byl uvažován výtah pouze pro stojící osoby nebo pro osoby na vozíku; pro potřeby domova důchodců je nutné osadit výtah, který by vyhovoval přepravě osob upoutaných na lůžko (neprováděné práce související s dodávkou a osazením výtahu byly odečteny jako méněpráce)
- z důvodů konstrukčních a statických došlo ke změně materiálů nosných prvků krovu (dřevěné za ocelové) a následně je nutné tyto nosné prvky řádně odizolovat proti promrzání.
Předmět díla se rozšiřuje zejména o výše jmenované práce.
OM předložil Miroslavu Houškovi, radnímu pro oblast financí a majetku, návrh na uzavření dodatku č. 1 ke smlouvě o dílo spočívající v prodloužení termínu pro dokončení díla do 13. 12. 2006, z původního termínu dle smlouvy o dílo 27. 10. 2006 a v navýšení ceny o částku s DPH 284 309 Kč. Cena za dílo celkem s DPH činí po navýšení 7 227 616 Kč. Dodatek č. 1 ke smlouvě o dílo byl podepsán dne 25. 10. 2006.
Návrh řešení O rozhodnutí o uzavření dodatku smlouvy o dílo v průběhu plnění veřejné zakázky je informována rada kraje. Návrh předpokládá vzít na vědomí rozhodnutí Miroslava Houšky, radního pro oblast financí a majetku, o uzavření uvedených dodatků ke smlouvám o dílo.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
bere na vědomí
rozhodnutí Miroslava Houšky, člena rady kraje pro oblast financí a majetku, o uzavření:
* dodatků č. 1 a 2 Smlouvy o dílo na stavbu "Domov důchodců Humpolec - Oprava oken";
* dodatku č. 1 Smlouvy o dílo na stavbu "SOŠ,SOU zemědělské Humpolec - Rekonstrukce učeben;
* dodatku č. 1 Smlouvy o dílo na stavbu "Domov důchodců Proseč Obořiště - Vestavba podkroví hájovna".
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 21. 11. 2006
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz