Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-33-2006-12

RK-33-2006-12.doc
Číslo materiálu12
Číslo jednacíRK-33-2006-12
NázevInvestiční záměr "Administrativní budova D Krajského úřadu kraje Vysočina"
Zpracoval P. Kolář, M. Březina, I. Šmídová
Předkládá P. Kolář, M. Březina
Počet příloh
Popis problémuZastupitelstvo kraje usnesením 0342/06/2006/ZK mj.
- schválilo záměr kraje využít areál Kasáren Otakara Jaroše pro potřeby Krajského úřadu kraje Vysočina a dalších úřadů a institucí krajské působnosti a významu
- uložilo radě kraje pokračovat na přípravných pracích směřujících k naplnění záměru včetně zajištění zpracování investičního záměru výstavby kancelářských prostor pro Krajský úřad kraje Vysočina obsahujícího organizační, technickou a finanční analýzu.
Krajský úřad začal ihned pracovat na úkolu. Byl osloven autor vítězného návrhu z urbanisticko-architektonické soutěže na areál kasáren pořádané v roce 2004 - OK PLAN architekt s.r.o. se zadáním na dopracování tohoto návrhu v redukované podobě dle požadavků kraje do podoby stavební části investičního záměru.
Zpracovatel odevzdal předmět zakázky.
Stavební část investičního záměru řeší v souladu se zadáním administrativní budovu pro potřeby Krajského úřadu kraje Vysočina jako dva rovnoběžné bloky propojené vstupní halou a komunikačními koridory. Budova je umístěna v severovýchodním roku areálu bývalých kasáren Otakara Jaroše s reservou pro případnou budoucí dostavbu třetího bloku. Kapacita budovy je 253 zaměstnanců s případnou reservou až 37 dalších míst. Celková plocha kancelářských prostor je cca 3 400 m2, skladovacích prostor 775 m2. Budova obsahuje potřebné zasedací místnosti. Budova neobsahuje podzemní parkovací prostory a stravovací provoz.
Konstrukčně se jedná o železobetonový monolitický sloupový skelet s vyzdívaným a proskleným obvodovým pláštěm. Jednotlivé bloky jsou řešeny jako trojtrakty s dvěma chodbami, po obvodu traktů jsou převážně umístěny kanceláře, vnitřní střední trakt je využit pro zázemí a technické vybavení.
Investiční náklady jsou zpracovatelem vyčísleny na cca 375 mil. Kč. Tyto odhadované náklady jsou kalkulovány pomocí objemového propočtu nákladů na budovu, její vybavení provozními soubory a interiérovým vybavením a dále všechny venkovní úpravy a objekty, přípravu území, inženýrské sítě a projektovou dokumentaci. Konkrétní výši investice bude možné zpřesňovat na základě dalších přípravných a projektových etap a v konečné fázi na základě výsledků výběrového řízení.
Současně se stavební částí investičního záměru byla zpracována organizační, technická a finanční analýza. Tato analýza řeší a porovnává organizační potřeby a možnosti krajského úřadu, rozmístění pracovišť a útvarů krajského úřadu, technické a organizační souvislosti a ekonomické aspekty možných způsobů financování investice.
Návrh řešení Návrh předpokládá projednat předkládaný investiční záměr. Investiční záměr obsahuje tři části:
A, Stavební řešení
B, Organizační a technickou analýzu
C, Finanční analýzu
Na základě projednání v radě kraje bude případně investiční záměr doplněn nebo upraven. Investiční záměr bude předložen k projednání a s návrhem na schválení zastupitelstvu kraje na jednání konané dne 12. 12. 2006. Je předpoklad, že na toto jednání zastupitelstva kraje bude také předložen návrh na rozhodnutí ve věci majetkoprávního převodu části nemovitostí v areálu Kasáren Otakara Jaroše na nabyvatele Českou republiku - Českou správu sociálního zabezpečení a Všeobecnou zdravotní pojišťovnu ČR (kupní smlouvy nebo smlouvy o budoucí smlouvě kupní).
Součástí návrhu na usnesení zastupitelstva kraje bude i úkol zajistit v roce 2006 projektovou přípravu pro administrativní budovu D. Pro tento úkol je navržen základní předpoklad (rozpočtové krytí) v návrhu rozpočtu kraje Vysočina pro rok 2006, který bude projednáván na stejném jednání zastupitelstva kraje.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníVarianta A
Rada kraje
projednala
investiční záměr "Administrativní budova D Krajského úřadu kraje Vysočina" v rozsahu materiálu RK-33-2006-12 př. 1; a
ukládá
krajskému úřadu dopracovat investiční záměr ve smyslu výsledků projednání v radě kraje.

Varianta B
Rada kraje
projednala
investiční záměr "Administrativní budova D Krajského úřadu kraje Vysočina" v rozsahu materiálu RK-33-2006-12 př. 1; a
doporučuje
zastupitelstvu kraje:
* schválit investiční záměr "Administrativní budova D Krajského úřadu kraje Vysočina";
* uložit radě kraje zajistit projektovou přípravu pro výstavbu administrativní budovy D Krajského úřadu kraje Vysočina.
Odpovědnost odbor majetkový, zástupce ředitele krajského úřadu, odbor sekretariátu ředitele a krajského živnostenského úřadu
Termín 12. 12. 2006
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz