Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-33-2006-08

RK-33-2006-08.doc
Číslo materiálu08
Číslo jednacíRK-33-2006-08
NázevInformace o uzavření dodatku smlouvy o dílo na akci "SPŠ stavební, SOU stavební a OU Třebíč, výstavba dílen Hrotovická"
Zpracoval P. Čermák
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuVe schváleném rozpočtu kraje Vysočina pro rok 2006 je v příloze Investice ve školství zařazena stavební akce "SPŠ stavební, SOU stavební a OU Třebíč, výstavba dílen Hrotovická". V průběhu realizace stavby bylo zjištěno, že v trase nové kanalizace a vodovodní přípojky je místy vyšší tvrdost horniny, než byla uvažovana v projektové dokumentaci. Dále bylo zjištěno, že skutečná trasa vodovodního řadu neodpovídá zakreslení v dokumentaci poskytnuté od správce sítě. Současně s ohledem na vzrostlou zeleň v místech uvažované startovací jámy pro podvrt silnice bylo nutno startovací jámu posunout a zeleň zachovat. Při terénních úpravách byl zjištěn původní topný kanál, který bylo nutno odstranit. Dále byla jako vhodnější úprava povrchu pro přístupovou komunikaci provedena pokládka zámkové dlažby do štěrkového podkladu, oproti původní navržené zakalené štěrkové úpravě, která byla z úsporných důvodů uvedena v zadávací dokumentaci. OM předložil Miroslavu Houškovi, radnímu pro oblast financí a majetku, návrh na uzavření dodatku č. 1 ke smlouvě o dílo spočívající v prodloužení termínu pro dokončení díla do 20. 11. 2006, z původního termínu dle smlouvy o dílo 31. 10. 2006 a v navýšení ceny o částku s DPH 323 568,-- Kč. Cena za dílo celkem s DPH činí po navýšení 12 376 918,-- Kč. Dodatek č. 1 ke smlouvě o dílo byl podepsán dne 30. 10. 2006.
Návrh řešení O rozhodnutí o uzavření dodatku smlouvy o dílo v průběhu plnění veřejné zakázky je informována rada kraje. Návrh předpokládá vzít na vědomí rozhodnutí Miroslava Houšky, radního pro oblast financí a majetku, o uzavření dodatku č. 1 ke smlouvě o dílo na stavbu "SPŠ stavební, SOU stavební a OU Třebíč, výstavba dílen Hrotovická".
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
bere na vědomí
informaci o rozhodnutí Miroslava Houšky, radního pro oblast financí a majetku, o uzavření dodatku č. 1 ke smlouvě o dílo na stavbu "SPŠ stavební, SOU stavební a OU Třebíč, výstavba dílen Hrotovická".
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 14. 11. 2006
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz