Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-29-2006-26

RK-29-2006-26.doc
Číslo materiálu26
Číslo jednacíRK-29-2006-26
NázevNávrh rozpočtového opatření na rok 2006 - poskytnutí finančních prostředků na rozvoj ICT pro Zdravotnickou záchrannou službu kraje Vysočina, příspěvkovou organizaci
Zpracoval R. Hošek
Předkládá V. Švarcová
Počet příloh
Popis problémuRada kraje Vysočina svým usnesením č. 1146/23/2006 ze dne 1. srpna 2006 schválila záměr projektu rozvoje a modernizace ICT ve Zdravotnické záchranné službě kraje Vysočina, příspěvkové organizaci, včetně plánu kalkulace nákladů. Na základě tohoto usnesení byly příspěvkovou organizací vypsány 3 veřejné zakázky malého rozsahu formou výzvy k podání nabídky vybraným firmám. Znění těchto výzev, jejich způsob hodnocení a zápis z hodnocení došlých nabídek je dle jednotlivých dodávek uvedeno v příloze č. 1 - 3 tohoto materiálu.
Na stejném zasedání rada kraje usnesením č. 1131/23/2006/RK vzala na vědomí návrh finanční alokace dle jednotlivých priorit a opatření programu INTERREG IIIA ČR-Rakousko pro nové programovací období 2007 - 2013. V rámci priority 1, opatření 1.4. "Prevence zdravotních a sociálních rizik, sociální integrace" byla navrhnuta potřeba finanční alokace pro rozvoj integrovaného záchranného systému. Rada kraje pověřila odbor OSVZ a odbor informatiky prověřením možnosti čerpání finančních prostředků z výše uvedeného programu. Zdravotnická záchranná služba kraje Vysočina přepracovala původní projekt tak, aby v roce 2006 byly provedeny pouze nutné investice, přičemž práce na přípravě záměru pro možné čerpání v následujícím plánovacím období pokračují.
Jelikož nebylo možné ve finančním plánu organizace pro letošní rok zohlednit výše uvedený projekt, požádala Zdravotnická záchranná služba kraje Vysočina, příspěvková organizace, v souladu s metodikou poskytování finančních prostředků na rozvoj IT organizacím zřizovaných krajem Vysočina, o poskytnutí investiční dotace z prostředků kraje. Z vlastních prostředků organizace již bylo uhrazeno 514 000,- Kč na nákup nových PC.
Návrh řešení Realizace této první části projektu rozvoje a modernizace ICT bude řešit nejproblémovější oblasti současného stavu IT v organizaci. Zároveň dává základ k dalším zamýšleným krokům, o kterých je v této oblasti uvažováno, a které byly zpracovány ve schváleném projektu.
Na základě zhodnocení došlých nabídek příspěvková organizace žádá o finančních příspěvek ve výši 1 825 505,- Kč, z toho na
a) dodávku klimatizace serverovny 140 772,- Kč
b) dodávku hlasové technologie 1 315 195,- Kč
c) dodávku aktivních a bezpečnostních síťových prvků 369 538,- Kč

K realizaci poskytnutí uvedené dotace se radě kraje navrhuje schválit:
* zvýšení výdajové části rozpočtu kapitoly Zdravotnictví, § 3533 - Zdravotnická záchranná služba, položky 6351 - Investiční dotace zřízeným příspěvkovým a podobným organizacím o částku 1 826 tis. Kč s určením pro Zdravotnickou záchrannou službu kraje Vysočina, příspěvkovou organizaci při současném snížení kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, § 6409 - Ostatní činnosti jinde nezařazené, položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje o stejnou částku 1 826 tis. Kč.
* zvýšení závazného ukazatele "Dotace na investice" na rok 2006 u Zdravotnické záchranné služby kraje Vysočina, příspěvkové organizace, o částku 1 826 tis. Kč k zajištění realizace první části projektu rozvoje ICT.

Schválením této úpravy má příspěvková organizace vytvořenou možnost realizace svých záměrů v souladu s předpisy kraje.
StanoviskaOdbor informatiky na základě detailních technických konzultací se zástupci ZZS souhlasí s navrhovaným řešením.
Ekonomický odbor nemá k předloženému návrhu rozpočtového opatření připomínky. Aktuální stav položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje činí 13 622 tis. Kč.
Odbor regionálního rozvoje
Vzhledem ke skutečnosti, že je u konce programové období 2004-2006, není reálná šance, že by byla ještě vyhlášena výzva z programu Interreg IIIA, kam by bylo možné tento investiční záměr předložit a vzhledem k současnému stavu vyjednávání nových programů, je velmi nereálné, že v roce 2007 bude vyhlášena vhodná výzva. Odbor regionálního rozvoje souhlasí s výše navrhovaným řešením.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
* v rámci výdajové části rozpočtu kraje zvýšení kapitoly Zdravotnictví, § 3533 - Zdravotnická záchranná služba, položky 6351 - Investiční dotace zřízeným příspěvkovým organizacím o částku 1 826 tis. Kč s určením pro Zdravotnickou záchrannou službu kraje Vysočina, příspěvkovou organizaci při současném snížení kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, § 6409 - Ostatní činnosti jinde nezařazené, položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje o stejnou částku 1 826 tis. Kč;
* zvýšení závazného ukazatele "Investiční dotace" u Zdravotnické záchranné služby kraje Vysočina, příspěvkové organizace, o částku 1 826 tis. Kč k realizaci projektu rozvoje a modernizace ICT v roce 2006.
Odpovědnost odbor sociálních věcí a zdravotnictví, odbor informatiky, ekonomický odbor, ředitel Zdravotnické záchranné služby kraje Vysočina, příspěvkové organizace
Termín do 31. 12. 2006
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz