Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-29-2006-11

RK-29-2006-11.doc
Číslo materiálu11
Číslo jednacíRK-29-2006-11
NázevSouhlas se stavbou "Silnice I/38 Havlíčkův Brod - jihovýchodní obchvat"
Zpracoval F. Vak
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuNa odbor majetkový se obrátilo Ředitelství silnic a dálnic ČR, správa Jihlava a požádalo o vydání souhlasu k územnímu rozhodnutí na připravovanou stavbu "Silnice I/38 Havlíčkův Brod - jihovýchodní obchvat", která bude navazovat na již vybudovaný obchvat severovýchodní. Hlavním důvodem stavby je odvedení tranzitní dopravy ve směru jih - východ - sever z centra Havlíčkova Brodu, čímž dojde k výraznému odlehčení dopravní zátěže komunikačně nejsložitější historické části města.
Bude se jednat o výstavbu nové komunikace kategorie S 11,5 s návrhovou rychlostí 80 km/hod v délce 4,124 km. Na trase obchvatu jsou navrženy dvě mimoúrovňové křižovatky, mostní objekty, přeložky silnic III. třídy, místních komunikací a polních cest. Součástí stavby budou rovněž přeložky inženýrských sítí a vegetační úpravy.
V současné době je zpracovávána projektová dokumentace pro územní řízení. Po vydání územního rozhodnutí a zpracování dokumentace pro stavební povolení bude vyhotoven geometrický plán, kterým budou zaměřeny pozemky dotčené stavbou, aby bylo možno přistoupit k výkupu těchto pozemků. Pozemky budou vykupovány za cenu stanovenou dle platných oceňovacích předpisů v době uzavření kupní smlouvy. Předpokládá se, že stavba bude zahájena v roce 2009 a dokončena 2011.
Z žádosti vyplývá, že stavbou budou dotčeny pozemky kraje vedené ve zjednodušené evidenci - parcely původ Pozemkový katastr (PK) par. č. 2385, par. č. 2395/4, pozemek vedený ve zjednodušené evidenci - parcely původ Evidence nemovitostí (EN) par. č. 2395/12 a pozemky par. č. 2395/15, par. č. 2395/20 a par. č. 2806 všechny v k. ú. a obci Havlíčkův Brod a dále pozemky par. č. 608 v k. ú. Termesivy a obci Havlíčkův Brod a par. č. 929 v k. ú. Suchá u Havlíčkova Brodu a obci Havlíčkův Brod.
Uvedené pozemky jsou ve vlastnictví kraje Vysočina na základě zákona č. 157/2000 Sb., o přechodu některých věcí, práv a závazků z majetku ČR do majetku krajů, v platném znění a Rozhodnutí MDS ČR čj. 3796/01-9-KM ze dne 10. 9. 2001. Zřizovací listinou byly dány do správy příspěvkové organizace kraje s názvem Správa a údržba silnic Havlíčkův Brod. Pozemky vedené Katastrálním úřadem pro Vysočinu, Katastrálním pracovištěm Havlíčkův Brod v katastru nemovitostí pro katastrální území a obec Havlíčkův Brod jsou zapsány na listu vlastnictví 219, pozemek v k. ú. Termesivy a obci Havlíčkův Brod na listu vlastnictví 123 a pozemek v k. ú. Suchá u Havlíčkova Brodu a obci Havlíčkův Brod na listu vlastnictví 113.
Návrh řešení Odbor majetkový navrhuje vydat Ředitelství silnic a dálnic ČR - investoru stavby souhlas k vynětí pozemků kraje ze zemědělského půdního fondu, případně lesního půdního fondu a k vydání územního rozhodnutí a stavebního povolení na stavbu "Silnice I/38 Havlíčkův Brod - JV obchvat".
Návrh usnesení předpokládá vydání souhlasu k vynětí pozemků ze zemědělského půdního fondu, popřípadě lesního půdního fondu, k vydání územního rozhodnutí a stavebního povolení na stavbu silnice a ke vstupu investora i pracovníků projektové a dodavatelské stavební organizace na shora uvedené pozemky kraje za účelem provádění průzkumných prací, projektové přípravy a stavebních prací.
StanoviskaProti stavbě nemá SÚS Havlíčkův Brod a odbor dopravy a silničního hospodářství žádných připomínek a souhlasí s ní.
Návrh usneseníRada kraje
souhlasí
* s případným vynětím pozemků vedených ve zjednodušené evidenci - parcely původ Pozemkový katastr (PK) par. č. 2385, par. č. 2395/4 a pozemku vedeného ve zjednodušené evidenci - parcely původ Evidence nemovitostí (EN) par. č. 2395/12, všechny v k. ú. a obci Havlíčkův Brod ze zemědělského půdního fondu, popřípadě z lesního půdního fondu;
* s vydáním územního rozhodnutí na stavbu "Silnice I/38 Havlíčkův Brod - jihovýchodní obchvat", kterou budou dotčeny pozemky ve vlastnictví kraje Vysočina vedené ve zjednodušené evidenci - parcely původ Pozemkový katastr (PK) par. č. 2385, par. č. 2395/4, pozemek vedený ve zjednodušené evidenci - parcely původ Evidence nemovitostí (EN) par. č. 2395/12, pozemky par. č. 2395/15, par. č. 2395/20 a par. č. 2806, všechny v k. ú. a obci Havlíčkův Brod a dále pozemek par. č. 608 v k. ú. Termesivy a obci Havlíčkův Brod a pozemek par. č. 929 v k. ú. Suchá u Havlíčkova Brodu a obci Havlíčkův Brod;
* s vydáním stavebního povolení na stavbu "Silnice I/38 Havlíčkův Brod - jihovýchodní obchvat", kterou budou dotčeny pozemky ve vlastnictví kraje Vysočina vedené ve zjednodušené evidenci - parcely původ Pozemkový katastr (PK) par. č. 2385, par. č. 2395/4, pozemek vedený ve zjednodušené evidenci - parcely původ Evidence nemovitostí (EN) par. č. 2395/12, pozemky par. č. 2395/15, par. č. 2395/20 a par. č. 2806, všechny v k. ú. a obci Havlíčkův Brod a dále pozemek par. č. 608 v k. ú. Termesivy a obci Havlíčkův Brod a pozemek par. č. 929 v k. ú. Suchá u Havlíčkova Brodu a obci Havlíčkův Brod, jejímž investorem bude Ředitelství silnic a dálnic ČR;
* se vstupem investora i pracovníků projektové a dodavatelské stavební organizace na shora uvedené pozemky v k. ú. Havlíčkův Brod, Termesivy, Suchá u Havlíčkova Brodu a obci Havlíčkův Brod ve vlastnictví kraje Vysočina.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín říjen 2006
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz