Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-26-2006-02

RK-26-2006-02.doc
Číslo materiálu02
Číslo jednacíRK-26-2006-02
NázevKácení stromu v k. ú. a obci Humpolec
Zpracoval Z. Maštera
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o pokácení 1 topolu, rostoucího v areálu Školního statku Humpolec, který brání příjmu mikrovlnného signálu pro příjem internetu do areálu sídla společnosti HSE, spol. s r.o.Humpolec.
Vysočina je vlastníkem pozemku vedeného ve zjednodušené evidenci, původ pozemkový katastr, par. č. 843 díl 2 o výměře 2.145 m2 v k. ú. a obci Humpolec. Pozemek získala Vysočina bezúplatným převodem ze správy Pozemkového fondu ČR dle zákona č. 569/1991 Sb., § 2 a byl dle LV 4530 pro uvedené k. ú. a obec dodatkem zřizovací listiny ze dne 14. 2. 2006 svěřen do správy příspěvkové organizace s názvem Školní statek střední zemědělské technické školy v Humpolci, nyní Školní statek Humpolec.
Na Vysočinu se obrátila společnost HSE, spol. s r.o. Humpolec se žádostí o souhlas s pokácením 1 vzrostlého topolu, rostoucího na uvedeném pozemku, který dle prohlášení této společnosti brání v trase mikrovlnného signálu pro příjem internetu do areálu této společnosti. Společnost HSE, spol. s r.o. Humpolec písemně prohlásila, že veškeré náklady na náhradní výsadbu včetně jejího provedení dle pokynů správních orgánů provede na vlastní náklady.
Návrh řešení OM po konzultaci se správcem majetku doporučuje radě kraje rozhodnout o podání žádosti odboru ŽP Humpolec o pokácení tohoto stromu a umožnit tak společnosti HSE, spol. s r.o. Humpolec příjem mikrovlnného signálu.
Návrh usnesení předpokládá rozhodnutí rady podat žádost OŽP MÚ Humpolec o souhlas s pokácením 1 vzrostlého topolu, rostoucího na pozemku par. č. PK 843 díl 2 v k. ú. a obci Humpolec.
StanoviskaŠkolní statek, Humpolec jako majetkový správce pozemku vyslovil souhlas dne 19. 4. 2006
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
podat žádost k odboru životního prostřední Městského úřadu Humpolec o souhlas s pokácením 1 vzrostlého topolu, rostoucího na pozemku par. č. PK 843 díl 2 v k. ú. a obci Humpolec.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín září 2006
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz