Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-18-2006-67

RK-18-2006-67.doc
Číslo materiálu67
Číslo jednacíRK-18-2006-67
NázevVyhodnocení veřejné sbírky ve prospěch sdružení Jezdecký klub Bertík, návrh na provedení rozpočtového opatření
Zpracoval Z. Čech
Předkládá M. Kalivoda
Počet příloh
Popis problémuV rámci IV. ročníku dne otevřených dveří v sídle kraje Vysočina 31. května 2006 proběhla sbírka ve prospěch sdružení Jezdecký klub Bertík.
Během dne otevřených dveří bylo ve prospěch tohoto sdružení vybráno celkem 21.308,-- Kč. V souladu s usnesením rady kraje 0263/06/2006/RK bude částka předána výše uvedenému sdružení. Tato částka bude v každém případě vítaným příspěvkem pro jeho činnost. Nicméně finanční nároky na provoz tohoto sdružení jsou podstatně větší.
Návrh řešení Vzhledem k tomu, že sbírka se setkala s dobrým ohlasem a že potřeba prostředků pro toto sdružení je podstatně větší, navrhuje se navýšit výtěžek sbírky - poskytnout dotaci z rozpočtu kraje Vysočina ve výši rovnající se výtěžku sbírky.
Celá částka bude použita na pořízení speciálních jezdeckých pomůcek (výstroje, výzbroje - např. podsedlová deka, voltižní deka, ochranné pomůcky pro jezdce i koně, madla, speciální kontaktní sedlo), popř. výstroj jezdce (speciální jezdecké boty, kalhoty s koženým sedem pro pevnější a bezpečnější sed jezdce, ...), úhrada krmiva, úhrada ustájení koní.
Vzhledem k tomu, že se ve schváleném rozpočtu kraje Vysočina na rok 2006 nepočítalo s mimořádnou dotací ve prospěch sdružení Jezdecký klub Bertík navrhujeme radě kraje přesunout částku ve výši 21.308,-- Kč z položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje do kapitoly Zastupitelstvo kraje.
StanoviskaOdbor ekonomický souhlasí s provedením navrhovaného rozpočtového opatření. Aktuální stav položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje k 1. 6. 2006 je 17 174,5 tis. Kč.
Návrh usneseníRada kraje
bere na vědomí
výtěžek veřejné sbírky ve výši 21.308,-- Kč ve prospěch sdružení Jezdecký klub Bertík, Luční 722, Třebíč;
schvaluje
převod částky ve výši 21.308,-- Kč z kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, § 6409 Ostatní činnosti j. n., položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje do kapitoly Zastupitelstvo kraje, § 3421 Využití volného času dětí a mládeže za účelem zajištění finančních prostředků pro poskytnutí dotace Jezdeckému klubu Bertík a
rozhoduje
poskytnout dotaci sdružení Jezdecký klub Bertík, Luční 722, Třebíč na na pořízení speciálních jezdeckých pomůcek (výstroje, výzbroje - např. podsedlová deka, voltižní deka, ochranné pomůcky pro jezdce i koně, madla, speciální kontaktní sedlo), popř. výstroj jezdce (speciální jezdecké boty, kalhoty s koženým sedem pro pevnější a bezpečnější sed jezdce, ...), úhrada krmiva, úhrada ustájení koní ve výši 21.308,-- Kč.
Odpovědnost odbor sekretariátu hejtmana, ekonomický odbor
Termín 30. 6. 2006
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz