Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-18-2006-09

RK-18-2006-09.doc
Číslo materiálu09
Číslo jednacíRK-18-2006-09
NázevSouhlas se stavbou chodníku a darování pozemku v k. ú. a obci Vyskytná nad Jihlavou
Zpracoval Z. Maštera
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o souhlas s výstavbou chodníků v intravilánu obce Vyskytná nad Jihlavou.
Kraj Vysočina je mimo jiné vlastníkem pozemku par. č. 1711/1 - ost. pl., silnice o výměře 17 947 m2 v k. ú. a obci Vyskytná nad Jihlavou, který vlastní na základě zákona 157/2000 Sb. o přechodu některých věcí, práv a závazků z majetku České republiky do majetku krajů a Rozhodnutí Ministerstva dopravy a spojů č. 3796/01-9-KM ze dne 10.9.2001 a který je veden Katastrálním úřadem pro Vysočinu, katastrálním pracovištěm Jihlava na LV 61 pro uvedené k. ú. a obec.
Obec Vyskytná nad Jihlavou hodlá vybudovat na tomto pozemku chodníky a z tohoto důvodu se obrátila na kraj se žádostí o souhlas s jejich výstavbou. Obec počítá s tím, že po dostavění chodníků nechá na své náklady zaměřit stavbu geometrickým plánem a převezme zastavěnou část pozemku do svého vlastnictví.
Návrh řešení Protože stavba má řešit zvýšení bezpečnosti silničního provozu, doporučuje odbor majetkový po konzultaci se SÚS Jihlava vyslovit souhlas se stavbou chodníků na pozemku par. č. 1711/1 v k. ú. a obci Vyskytná nad Jihlavou. Pro sjednocení vlastníka stavby a pozemku, na kterém budou chodníky postaveny doporučuje odbor majetkový provést po jejich dostavění majetkoprávní vypořádání zastavěné části uvedeného pozemku.
Návrh usnesení předpokládá vyslovit souhlas se stavbou chodníků na pozemku par. č. 1711/1 v k. ú. Vyskytná nad Jihlavou, rozhodnout zveřejnit záměr darování chodníkem zastavěných částí tohoto pozemku do vlastnictví obce Vyskytná nad Jihlavou a doporučit zastupitelstvu kraje rozhodnout darovat chodníkem zastavěné části uvedeného pozemku odděleného geometrickým plánem, vyhotoveným na náklady obce Vyskytná nad Jihlavou do vlastnictví obce Vyskytná nad Jihlavou.
StanoviskaSpráva a údržba silnic Jihlava vyslovila dne 24. 4. 2006 souhlas se stavbou chodníků a dne 31.5.2006 s převodem pozemků.
Návrh usneseníRada kraje
souhlasí
se stavbou chodníku na pozemku par. č. 1711/1 v k. ú. a obci Vyskytná nad Jihlavou;
rozhoduje
zveřejnit záměr darovat chodníky zastavěné části pozemek par. č. 1711/1 v k. ú. a obci Vyskytná nad Jihlavou do vlastnictví obce Vyskytná nad Jihlavou a
doporučuje
zastupitelstvu kraje rozhodnout darovat chodníky zastavěné části pozemku par. č. 1711/1 v k. ú. a obci Vyskytná nad Jihlavou z vlastnictví kraje Vysočina do vlastnictví obce Vyskytná nad Jihlavou.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 2006
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz