Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-14-2006-52

RK-14-2006-52.doc  RK-14-2006-52pr2.doc  RK-14-2006-52pr4.tif
Číslo materiálu52
Číslo jednacíRK-14-2006-52
NázevProjekt Rodinný pas - prosazování prorodinné politiky v kraji Vysočina
Zpracoval J. Vondráček
Předkládá J. Vondráček
Počet příloh
Popis problémuPředmětem materiálu je upřesnění informací o projektu Rodinný pas, který 15. 5. 2006 (Den rodiny) odstartuje Jihomoravský kraj. Obsahem jsou podkladové materiály v přílohách od firem QUO spol. s.r.o. a SPHERE card, které jsou smluvním partnerem Jihomoravského kraje v projektu. Současně je předkládán návrh na podporu prorodinné politiky kraje, který by mohl být realizován rozhodnutím Rady kraje Vysočina v jeho příspěvkových organizacích.
Návrh řešení Radě kraje se navrhuje v rámci prorodinné politiky kraje vzít na vědomí informace o projektu Rodinný pas dle příloh 1 - 3 tohoto materiálu a doporučit příspěvkovým organizacím zřizovaným krajem Vysočina na úseku kultury dopracovat a zkvalitnit v rámci prosazování politiky vstřícné k rodinám s dětmi systém rodinných slev pro návštěvníky kulturních institucí. Dále se navrhuje uložit dopracování a předložení záměru projektu Rodinný pas v kraji Vysočina v návaznosti na projekt v Jihomoravského kraje.
StanoviskaStanovisko odboru kultury a památkové péče
Odbor kultury a památkové péče v příspěvkových organizacích kraje Vysočina dlouhodobě rozvíjí a zdokonaluje systém poskytování slev pro děti, školy, seniory, rodiny a jiné skupiny či individuální návštěvníky. Přijaté usnesení rady kraje v oblasti rodinné politiky bude impulsem k dalšímu zkvalitňování veřejných služeb na úseku kultury pro rodiny s dětmi.
Projekt Rodinný pas v celé své šíři a pokrytí všech oblastí však přesahuje personální a organizační možnosti a kompetence odboru kultury a památkové péče.
Návrh usneseníRada kraje
bere na vědomí
informace o projektu Rodinný pas dle materiálů RK-14-2006-52, př. 1, RK-14-2006-52, př. 2, RK-14-2006-52, př. 3;
doporučuje
příspěvkovým organizacím zřizovaným krajem Vysočina na úseku kultury dopracovat a zkvalitnit stávající systém rodinných slev pro návštěvníky kulturních institucí a
ukládá
radnímu Bc. Jiřímu Vondráčkovi pokračovat v přípravě návrhu Smlouvy o spolupráci s Jihomoravským krajem o zavedení projektu Rodinný pas na území kraje Vysočina.
Odpovědnost J. Vondráček, člen Rady kraje Vysočina
Termín 31. 5. 2006
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz