Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-12-2006-25

RK-12-2006-25.doc
Číslo materiálu25
Číslo jednacíRK-12-2006-25
NázevNávrh na provedení rozpočtového opatření - příprava projektů v oblasti dopravy v souvislosti na čerpání finančních prostředků z EU v letech 2007 - 2013
Zpracoval I. Ševecová
Předkládá L. Staněk
Počet příloh
Popis problémuV souvislosti s financováním silniční sítě kraje Vysočina z prostředků EU v letech 2007 - 2013, investičních prostředků kraje a jiných zdrojů (úvěru), je nutné, aby byla v dostatečném časovém předstihu provedena příprava podkladů ke stanovení systému modernizace, souvislé údržby a běžné údržby silniční sítě tak, aby tyto prostředky byly účelně a v plné výši v daném období proinvestovány.
Odbor dopravy a silničního hospodářství vypracoval tzv. "Páteřní silniční síť kraje Vysočina", která by měla být prvotním podkladem pro vypracování následných projektů. Je třeba provést analýzu takto navržené "Páteřní silniční sítě kraje Vysočina" a ostatních komunikací rozdělenou do dvou etap. První etapa bude obsahovat "Analýzu zmapování jednotlivých silnic a jejich rozčlenění na vhodné stavební úseky". Součástí této analýzy bude zpracování metodiky pro rozdělení druhů prací na silniční síti (modernizace, rekonstrukce, souvislá a běžná údržba). Na tuto 1. etapu bude navazovat 2. etapa spočívající ve vypracování "Studie finanční náročnosti na modernizaci, rekonstrukci souvislou a běžnou údržbu v následujících letech, součástí 2. etapy bude i vytvoření modelu úseků komunikací v zimě neudržovaných".
Návrh řešení Vzhledem k tomu, že odbor dopravy a silničního hospodářství nemá volné kapacity pro zpracování výše uvedených studií a pro rok 2006 nemá na kapitole Doprava alokovány finanční prostředky na zadání těchto studií, navrhuje radě kraje povýšit rozpočet výdajů kapitoly Doprava, § 2212 Silnice, ORJ 1000, o částku 200 000,- Kč, snížením kapitoly Rezerva a rozvoj kraje § 6409 Ostatní činnosti j.n., položka Strategické a koncepční materiály o částku 200 000,- Kč za účelem zadání vypracování "Analýzy zmapování jednotlivých silnic a jejich rozčlenění na vhodné stavební úseky" a "Studie finanční náročnosti na modernizaci, rekonstrukci souvislou a běžnou údržbu v následujících letech a vytvoření modelu úseků komunikací v zimě neudržovaných".
StanoviskaOdbor majetkový souhlasí s návrhem usnesení.
Odbor ekonomický souhlasí s navrhovaným rozpočtovým opatřením, pro úplnost dodává, že v příloze R1 Seznam strategických a koncepčních materiálů schváleného rozpočtu kraje na rok 2006 není s tímto titulem uvažováno.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
zvýšení kapitoly Doprava, § 2212 Silnice, ORJ 1000 o částku 200 000,- Kč při současném snížení kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, § 6409 - Ostatní činnosti j.n., položky Strategické a koncepční materiály o stejnou částku 200 000,- Kč.
Odpovědnost odbor dopravy a silničního hospodářství, odbor ekonomický
Termín 30. 10. 2006
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz