Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-11-2006-12

RK-11-2006-12.doc
Číslo materiálu12
Číslo jednacíRK-11-2006-12
NázevSouhlas s uzavřením smlouvy - k.ú. Havlíčkův Brod
Zpracoval J. Mrázková
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuKraj Vysočina je investorem stavby "SOUT Chotěboř - Rekonstrukce ÚT a plynofikace HB" odloučené pracoviště u Sv. Jána 3612, Havlíčkův Brod". Tato stavba má být zrealizována v roce 2006 z prostředků kraje a je zahrnuta do přílohy M 1 rozpočtu kraje. Při jednání s budoucím provozovatelem STL plynovodu bylo zjištěno, že provozovatel, tj. společnost Východočeská plynárenská, a.s. Hradec Králové vydá kladné stanovisko ke stavebnímu povolení pouze za předpokladu, že investor uzavře s provozovatelem STL plynovodu smlouvu o způsobu a podmínkách převzetí budoucího provozu a údržby na nově vybudovaný plynovod a přípojky. VČP, a.s. předložila návrh této smlouvy, jedná se o budoucí nepojmenovanou smlouvu, v níž jsou vymezeny práva a povinnosti investora a dále provozovatele plynovodu. Smlouva předpokládá, že po dokončení stavby ji investor předá do trvalého provozu k zajištění provozu a údržby Smlouvou o nájmu, zajištění provozu a údržby plyn. zařízení. Bez uzavření uvedené smlouvy nedá společnost Východočeská plynárenská souhlas ke stavebnímu povolení. Po telefonickém hovoru byla uvedena i další možnost, a to odkoupení plynárenského zařízení z vlastnictví kraje do vlastnictví provozovatele. Tato možnost se jeví pro kraj výhodnější, neboť kraj získá zpět část finančních prostředků vynaložených na stavbu a dále do budoucnosti nebude muset vynakládat náklady na provoz a údržbu převedeného majetku.
Návrh řešení OM navrhuje smlouvu o způsobu a podmínkách převzetí budoucího provozu a údržby stavby uzavřít. Důvodem pro uzavření smlouvy je nutnost doložit k žádosti o vydání stavebního povolení smlouvu, v níž budou řešeny práva a povinnosti jak investora, tak provozovatele plynárenského zařízení. Kraj jako investor nemůže s ohledem na energetický zákon STL plynovod provozovat. V případě, že smlouva uzavřena nebude, VČP, a.s. nedá souhlas ke stavebnímu povolení a stavební úřad povolení nevydá. Tím by došlo ke zpoždění stavby.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
uzavřít smlouvu o způsobu a podmínkách převzetí budoucího provozu (užívání) a údržby stavby dle § 269 odst. 2 a § 289 obchodního zákoníku mezi krajem Vysočina a společností Východočeská plynárenská, a.s. Hradec Králové.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 30. 4. 2006
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz