Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-08-2006-17

RK-08-2006-17.doc
Číslo materiálu17
Číslo jednacíRK-08-2006-17
NázevZahájení jednání o koupi části pozemku v k.ú. Ronov nad Sázavou, obec Přibyslav
Zpracoval J. Mrázková
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuNa odbor majetkový se obrátila Správa a údržba silnic Havlíčkův Brod se žádostí o zajištění výkupu části pozemku par. č. 190/10 - ost. plocha, neplodná plocha v k.ú. Ronov nad Sázavou, obec Přibyslav. Jako důvod výkupu uvádějí skutečnost, že v rámci rekonstrukce mostu 35012-1,2 Ronov nad Sázavou je třeba vybudovat výhybnu, neboť šíře silnice III/35012 je cca 3,5 m a šíře mostu je cca 4,0 m. Vzhledem k tomu, že silnice je zatížena nákladní dopravou na skládku domovního odpadu Přibyslav-Pořežín, stanovila Policie ČR a další účastníci stavebního řízení požadavek na vybudování výhybny. Dle schváleného projektu bude výhybna zasahovat do výše uvedeného pozemku, který je ve vlastnictví České republiky, právo hospodaření pro Státní statek Smiřice, státní podnik. Státní statek udělil ke stavbě souhlas, ale požaduje, aby vlastník silnice požádal o odkoupení příslušné části pozemku. Po dokončení stavby by měla být stavba geometricky zaměřena a provedeno majetkoprávní vypořádání.
Návrh řešení Vzhledem k tomu, že výhybna se stane součástí silnice, měl by být pozemek výhybnou zastavěný ve vlastnictví téhož vlastníka. Z tohoto důvodu OM navrhuje, aby bylo zahájeno jednání s vlastníkem pozemku, na kterém bude výhybna vybudována, o koupi části tohoto pozemku. Získáním pozemku do vlastnictví kraje se sjednotí vlastník silnice a pozemku silnicí zastavěného.
Usnesení předpokládá vydání souhlasu se zahájením jednání s vlastníkem pozemku o koupi části pozemku do vlastnictví kraje
StanoviskaSpráva a údržba silnic Havlíčkův Brod požádala o zajištění koupě části pozemku, který bude zastavěn výhybnou.
Odbor dopravy a silničního hospodářství souhlasí se zahájením jednání o koupi části pozemku, který bude zastavěn výhybnou vybudovanou v rámci rekonstrukce mostu 35012-1,2 na silnici III/35012 v k.ú. Ronov nad Sázavou, obec Přibyslav.
Návrh usneseníRada kraje
souhlasí
se zahájením jednání se Státním statkem Smiřice, státní podnik o koupi části pozemku par. č. 190/10 - ost. plocha, neplodná plocha v k.ú. Ronov nad Sázavou, obec Přibyslav, který bude zčásti zastavěn výhybnou vybudovanou v rámci rekonstrukce mostu 35012-1,2 na silnici III/35012 v k.ú. Ronov nad Sázavou, obec Přibyslav.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín březen 2006
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz