Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-38-2005-23

RK-38-2005-23.doc
Číslo materiálu23
Číslo jednacíRK-38-2005-23
NázevDarování pozemku v k. ú. a obci Havlíčkův Brod
Zpracoval F. Vak
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuMěsto Havlíčkův Brod projevilo zájem o získání pozemku par. č. 127/2 ostatní plocha, manipulační plocha o výměře 255 m2 v k. ú. a obci Havlíčkův Brod. Požadavek města již projednalo Zastupitelstvo města Havlíčkův Brod na svém jednání dne 31. 10. 2005 a usnesením schválilo přijetí daru pozemku par. č. 127/2 v k. ú. a obci Havlíčkův Brod od kraje Vysočina. Požadovaný pozemek je ve správě příspěvková organizace s názvem Střední odborná škola, Střední odborné učiliště zemědělské a technické a Učiliště, Humpolec, Školní 764. Jedná se o zbytek pozemku, který zůstal majetkově nevypořádán po výstavbě přeložky silnice v Havlíčkově Brodě prováděné zhruba před 35 lety. Fakticky je to úzký svažitý břeh venkovní strany obecního chodníku vedoucí rovnoběžně se silnicí, který PO kraje nevyužívá a nepotřebuje ke své činnosti - jedná se o majetek pro ni zbytný.
Uvedený pozemek přešel do vlastnictví kraje Vysočina na základě Rozhodnutí MŠMT ČR čj. 19-646/2001-14 ze dne 26, 6. 2001 vydaného ve smyslu zákona č. 157/2000 Sb. o přechodu některých věcí, práv a závazků z majetku ČR do majetku krajů v platném znění. Dle zřizovací listiny, ve znění dodatků této zřizovací listiny, byl uvedený nemovitý majetek svěřen do správy příspěvkové organizaci s názvem Střední odborná škola, Střední odborné učiliště zemědělské a technické a Učiliště, Humpolec, Školní 764. U Katastrálního úřadu pro Vysočinu, katastrálního pracoviště Havlíčkův Brod je veden v katastru nemovitostí na listu vlastnictví č. 1811 pro uvedené katastrální území a obec.
Návrh řešení Odbor majetkový v souladu s přijatými Zásadami Zastupitelstva kraje Vysočina pro převod nemovitého majetku ve vlastnictví kraje Vysočina navrhuje darovat pozemek městu Havlíčkův Brod. Pozemek pro svůj tvar a polohu je pro uvedenou PO kraje, ale i jiné PO působící v městě Havlíčkův Brod je nevyužitelný a nepotřebný. Tím se jedná o majetek pro kraj zbytný. Městem bude využit pro nekomerční účely jako veřejná zeleň podél městského chodníku. V případě, že dojde k převodu pozemku, bude majetkovému správci upraven dodatkem zřizovací listiny rozsah svěřeného majetku do správy.
Návrh usnesení předpokládá schválení zveřejnění záměru darovat pozemek par. č. 127/2 v k. ú. a obci Havlíčkův Brod do vlastnictví města Havlíčkův Brod a doporučení zastupitelstvu kraje schválit jeho darování do vlastnictví města.
StanoviskaPříspěvková organizace SOŠ, SOU zemědělské a technické a U, Humpolec, Školní 764 souhlasí s převodem pozemku jiné osobě.
Odbor školství mládeže a sportu souhlasí s převodem pozemku do vlastnictví města Havlíčkův Brod.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
zveřejnění záměru darovat městu Havlíčkův Brod pozemek par. č. 127/2 ostatní plocha, manipulační plocha o výměře 255 m2 v k. ú. a obci Havlíčkův Brod a
doporučuje
zastupitelstvu kraje schválit darování pozemku par. č. 127/2 ostatní plocha, manipulační plocha o výměře 255 m2 v k. ú. a obci Havlíčkův Brod do vlastnictví města Havlíčkův Brod.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín březen 2006
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz