Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-35-2005-08

RK-35-2005-08.doc  RK-35-2005-08pr1.doc
Číslo materiálu08
Číslo jednacíRK-35-2005-08
NázevStavební záměr "VOŠ, Gymnázium, SSŠ a SOU Světlá nad Sázavou - rekonstrukce kuchyně"
Zpracoval M. Šulc
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuVyšší odborná škola, Gymnázium, Střední sklářská škola a Střední odborné učiliště, Světlá nad Sázavou, Sázavská ul. 547 (dále jen "škola") je perspektivní školou s vyšším odborným studiem a středoškolským studiem zaměřeným na tradiční technicko umělecká řemesla (sklo, kámen, keramika) a se čtyřletým gymnáziem všeobecného zaměření.
Ve Světlé nad Sázavou užívá ke své činnosti škola areál jehož součástí je i samostatný objekt kuchyně s jídelnou. Jedná se o dvoupodlažní objekt o rozměrech 38 x 18 metrů a v současné době se zde stravuje 380 strávníků. Z toho využívá celodenní stravování 175 ubytovaných žáků na Domovech mládeže.
Školní kuchyně s jídelnou nesplňuje potřebné hygienické požadavky stanovené prováděcí vyhláškou MZd ČR č. 137/2004 Sb., o hygienických požadavcích na stravovací služby a o zásadách osobní a provozní hygieny při činnostech epidemiologicky závažných. Také celkový technický stav stavebního opláštění budovy se zateplením a stav střešního pláště je ve špatném stavu - vše původní z doby pořízení tj. r. 1968.
Odbor majetkový nechal, po stanovení základních požadavků odborem školství, mládeže a sportu, zpracovat stavebně-technologický záměr na uvažovanou rekonstrukci stávající kuchyně.
Návrh řešení V materiálu RK-35-2005-08 př. 1 je předkládán radě kraje k projednání stavební záměr "VOŠ, Gymnázium, SSŠ a SOU Světlá nad Sázavou - rekonstrukce kuchyně". Stavební záměr předpokládá provést rekonstrukci celého objektu s jídelnou. Stavební část rekonstrukce bude obsahovat nové dispoziční stavební řešení v návaznosti na velikost prostoru včetně rekonstrukce ZTI, rekonstrukce vzduchotechniky, rekonstrukce elektroinstalace, nové dlažby, obklady a dále i stavební úpravy stávajícího opláštění, zateplení objektu a oprava střešního pláště. Gastronomická technologie bude navržena v sestavě odpovídající kapacitním potřebám školy a požadavkům příslušných předpisů
Návrh předpokládá schválení předloženého stavební záměru.
StanoviskaOdbor školství, mládeže a sportu:
Vyšší odborná škola, Gymnázium, Střední sklářská škola a Střední odborné učiliště Světlá nad Sázavou, Sázavská 547 (dále jen "škola") je perspektivní školou s více než 415 žáky denního studia. Lze předpokládat, že v rámci Dlouhodobého záměru vzdělávání a rozvoje vzdělávací soustavy kraje Vysočina se počítá s tím, že nemovitý i movitý majetek ve správě VOŠ, Gymnázia, SSŠ a SOU Světlá nad Sázavou bude sloužit pro zajištění vzdělávání včetně zajištění stravování. Odbor školství mládeže a sportu krajského úřadu kraje Vysočina z tohoto důvodu souhlasí se zahájením přípravy k modernizaci a rekonstrukce kuchyně s jídelnou pro žáky školy. Realizací stavebního záměru budou výše uvedené problémy řešeny.
Další zdůvodnění je uvedeno v materiál RK-35-2005-08 př.1, část zdůvodnění akce.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
stavební záměr "VOŠ, Gymnázium, SSŠ a SOU Světlá nad Sázavou - rekonstrukce kuchyně" dle materiálu RK-35-2005-08, př. 1.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 8. 11. 2005
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz