Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-33-2005-36

RK-33-2005-36.doc  RK-33-2005-36pr1.doc
Číslo materiálu36
Číslo jednacíRK-33-2005-36
NázevSouhrnná zpráva pro jednání o aktualizaci Pracovního programu (pro roky 2006 - 2007), součásti Dohody o spolupráci mezi krajem Vysočina a zemí Dolní Rakousko
Zpracoval: L. Seidl
Předkládá M. Kalivoda
Počet příloh
Popis problémuRada kraje byla na svém zasedání informována materiálem RK-27-2005-34 o návrhu kroků vedoucích k aktualizaci Pracovního programu pro roky 2006 - 2007. Návrh byl radou kraje vzat na vědomí usnesením č. 1143/27/2005/RK.
Odbor sekretariátu hejtmana postupoval dle navrženého řešení, popsaného ve výše uvedeném materiálu. Toto řešení spočívalo ve zjišťování aktivit, postřehů a zkušeností, za uplynulé 2 roky u vedoucích odborných skupin a vedoucích odborů a oddělení KrÚ. Tyto skupiny jsme požádali o vyplnění polostrukturovaného dotazníku. S vybranými osobami, zejména těmi, které mají prokazatelné a fungující kontakty s partnery z Dolního Rakouska, a těmi, kdo vyjádřili zájem v dotazníku, byl proveden rozhovor. Výstupy vzniklé z výše popsaného šetření jsme analyzovali a zpracovali do souhrnné zprávy, jejíž součástí jsou doporučení pro aktualizaci pracovního programu. Tuto souhrnnou zprávu jsme zpracovali vlastními silami.
Návrh řešení Radě kraje předkládáme Souhrnnou zprávu jako podkladový materiál před jejím poskytnutím partnerům z Dolního Rakouska, Jihomoravského kraje a Jihočeského kraje. Souhrnná zpráva bude sloužit, jako zdroj informací při aktivitách vedoucích k aktualizaci Pracovního programu za kraj Vysočina. Současně bude pomocným materiálem pro plánované společné jednání koordinačního grémia, které by se mělo uskutečnit v prosinci 2005.
V následných konkrétních záležitostech, týkajících se aktualizace pracovního programu, budeme postupovat společně se všemi partnery Pracovního programu. Tento postup je obsažen v níže uvedených krocích:

Úkol:
Zodpovědnost:
Termín:
Jednotlivé změny ve znění aktualizovaného pracovního programu, doporučené partnerskými kraji, se zapracují do jednotného materiálu. S tímto materiálem budou na jednotlivých krajích pracovat osoby zodpovědné za zahraniční vztahy tak, aby bylo možno splnit následující krok.
OSH
21. listopadu 2005
Na společném zasedání všech krajů bude vypracován konečný text aktualizovaného Pracovního programu
OSH
leden 2006
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
bere na vědomí
souhrnnou zprávu pro jednání o aktualizaci Pracovního programu (pro roky 2006 - 2007), součásti Dohody o spolupráci mezi krajem Vysočina a zemí Dolní Rakousko a
souhlasí
s dalším postupem při aktualizaci PP dle materiálu RK-33-2005-36.
Odpovědnost odbor sekretariátu hejtmana
Termín leden 2006
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz