Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-30-2005-47

RK-30-2005-47.doc  RK-30-2005-47pr1.doc
Číslo materiálu47
Číslo jednacíRK-30-2005-47
NázevSmlouva o výpůjčce - projekt METNET
Zpracoval P. Pavlinec
Předkládá P. Pavlinec
Počet příloh
Popis problémuVe 3. kole výzvy programu SROP - NUTS II Jihovýchod byl Regionální radou doporučen k financování ze SROP projekt města Telč METNET Telč. Projekt má za cíl vybudování lokální vysokorychlostní sítě, rozšíření dostupnosti informačních technologií pro občany, poskytnutí informačního produktu města a mikroregionu, vytvoření infrastrukturního základu pro kvalitní elektronické veřejné služby a podporu rozvoje informační společnosti v dané lokalitě.
Implementace navrhovaného řešení klade důraz na opravdu veřejný, rychlý a dlouhodobý přístup k informacím pro co nejširší veřejnost a současně zabezpečuje připojení všech zúčastněných subjektů obecních samospráv v projektu do jednotné sítě s výhledem na připojení se na paralelně budovanou vysokorychlostní telekomunikační síť ROWANet v kraji Vysočina. Projekt řeší vybudování jednotlivých větví na optické trase a budováním bezdrátových tras připojení bytových domů.
V průběhu roku 2004 realizoval OI ve spolupráci se sdružením Cesnet, ČVUT a MUNI bezdrátový spoj uzlu sítě Cesnet2 na KrÚ a města Telč doplněný o optickou trasu budova SOŠ - MěÚ Telč. Tato trasa původně určená pouze na připojení MěÚ, Gymnázia a SPŠ k síti Cesnet2 disponuje dostatečnou kapacitou vláken, které by bylo vhodné využít v projektu METNET Telč.
Návrh řešení Navrhujeme uzavřít s Městem Telč smlouvu o výpůjčce dvanáctižilového optického kabelu (délka 365 m) v celkové hodnotě 82.000 Kč za účelem zabezpečení realizace výše uvedeného projektu městem Telč. Jedná se o bezplatnou výpůjčku do 31. 12. 2011.
StanoviskaOddělení právní a krajského živnostenského úřadu OSŘKŽÚ provedlo kontrolu smlouvy.
Návrh usneseníRada kraje
souhlasí
s uzavřením Smlouvy o výpůjčce dle materiálu RK-30-2005-47.
Odpovědnost odbor informatiky
Termín 31. 10. 2005
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz