Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-26-2005-03

RK-26-2005-03.doc  RK-26-2005-03pr1.doc
Číslo materiálu03
Číslo jednacíRK-26-2005-03
NázevStavební záměr "SOŠ a SOU zemědělské a technické a Učiliště Humpolec - zřízení učeben", návrh na provedení rozpočtového opatření
Zpracoval J. Lukáš
Předkládá P. Kolář, Z. Ludvík
Počet příloh
Popis problémuSloučená škola SOŠ a SOU zemědělské a technické a Učiliště Humpolec má sídlo v ulici Školní 764. V současné době využívá ke své činnosti m.j. poměrně rozsáhlý areál v Havlíčkově Brodě. Záměrem OŠMS je vytvořit podmínky k soustředění výuky zemědělských studijních oborů v Humpolci a jejich útlum v Havlíčkově Brodě. Stávající kapacita učeben v Humpoci takové řešení neumožňuje. Mimo tyto kapacity škola využívá ještě budovu v Nádražní ulici v Humpolci, objekty ve Světlé nad Sázavou a Ledči nad Sázavou. Pracoviště v Ledči nad Sázavou se v letošním roce ruší.
V rozpočtu kraje Vysočina na letošní rok je zařazena akce "SOŠ, SOU zem. Humpolec - zřízení učeben" s finančním objemem 2,3 mil. Kč. Předpoklad nákladů vycházel z původních odhadů vedení školy (1,5 mil. Kč) a byl povýšen OM při sestavování rozpočtu. Při zahájení přípravy a projekčních prací se objevila řada nových skutečností a potřeb a předpokládané investiční náklady stavby výrazně vzrostly (potřeba osazení nových oken, celková rekonstrukce elektro, zřízení odpovídajího sociálního zařízení ad.). Z tohoto důvodu byly projekční práce přerušeny a na základě současných znalostí vycházejících z rozpracované PD byl zpracován stavební záměr akce.
Návrh řešení V materiálu RK-26-2005-03 př. 1 je předkládán radě kraje k projednání stavební záměr - "SOŠ a SOU zemědělské a technické a Učiliště Humpolec - zřízení učeben". Realizace stavebního záměru by umožnila soustředit výuku zemědělských studijních oborů do jednoho objektu v Humpolci. Pro zřízení 4 nových učeben by byly využity po přestavbě prostory, ve kterých je již nevyužívaná jídelna a kuchyně. V případě schválení stavebního záměru OM navrhuje zajistit v letošním roce vypracování realizační projektové dokumentace pro stavební povolení v rozsahu vycházejícího z předloženého stavebního záměru. Na přelomu let 2005 a 2006 by byla dále stavba projednána s dotčenými orgány státní správy a zajištěno vydání stavebního povolení.
Návrh usnesení předpokládá schválit stavební záměr. V případě schválení stavebního zaměru bude OM pokračovat ve zpracování projektové dokumentace na akci.
StanoviskaOdbor školství, mládeže a sportu doporučuje schválení stavebního záměru "SOŠ a SOU zemědělské a technické a Učiliště Humpolec - zřízení učeben" a podporuje jeho realizaci. Podrobnější zdůvodnění OŠMS je uvedeno v materiálu RK-26-2005-03, př. 1 v části zdůvodnění akce.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
stavební záměr na akci "SOŠ a SOU zemědělské a technické a Učiliště Humpolec - zřízení učeben" dle materiálu RK-26-2005-03, př. 1 a
ukládá
odboru majetkovému pokračovat v přípravě akce v rámci schváleného stavebního záměru.
Odpovědnost odbor majetkový, odbor ekonomický
Termín září 2005
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz