Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-25-2005-22

RK-25-2005-22.doc  RK-25-2005-22pr1.doc
Číslo materiálu22
Číslo jednacíRK-25-2005-22
NázevSmlouva o nájmu nebytových prostor
Zpracoval V. Kotrbová
Předkládá M. Černý
Počet příloh
Popis problémuV rámci projektu "Budování rozvojového partnerství za účelem posílení kapacity při plánování a realizaci programů v kraji Vysočina" realizovaného v rámci Společného regionálního operačního programu (dále jen "projekt") je nutné pořádat velké množství pracovních jednání. Vzhledem k zajištění rovnoměrného rozmístění takových jednání na území kraje Vysočina je třeba jejich konání zabezpečit krátkodobými pronájmy sálů (položky za takový pronájem se pohybují ve stovkách korun). Do konce realizace projektu lze předpokládat, že podobných smluv o nájmu (případně výpůjčce) bude nutno uzavírat větší množství.
S ohledem na nutnost zajištění konání 2. setkání místního partnerství - veřejné fórum, v Havlíčkově Brodě dne 16. 8. 2005 byl po dohodě s Úřadem pro zastupování státu ve věcech majetkových v Havlíčkově Brodě zpracován návrh Smlouvy o nájmu nebytových prostor (materiál RK-25-2005-22, př. 1).
Náklady na nájem prostor pro konání pracovních setkání v rámci projektu jsou uznatelnými náklady projektu.
Návrh řešení Odbor regionálního rozvoje Krajského úřadu kraje Vysočina (dále jen "ORR") navrhuje schválit Smlouvu o nájmu nebytových prostor mezi krajem Vysočina a Českou republikou - Úřadem pro zastupování státu ve věcech majetkových, podle materiálu RK-25-2005-22, př. 1. Návrh smlouvy byl projednán a odsouhlasen Úřadem pro zastupování státu ve věcech majetkových v Havlíčkově Brodě.
Rozhodování o uzavírání nájemních smluv a smluv o výpůjčce je ustanovením § 59 odst. 1 písm. l) zákona č. 129/2000 Sb., o krajích (krajské zřízení), ve znění pozdějších předpisů (dále jen "zákon o krajích"), svěřeno radě kraje.
Ustanovení § 59 odst. 4 zákona o krajích umožňuje radě kraje svěřit rozhodování podle odst. 1 písm. l) § 59 krajskému úřadu. ORR navrhuje Radě kraje Vysočina svěřit ORR rozhodování o uzavírání nájemních smluv a smluv o výpůjčce, a to pouze za účelem realizace projektu.
StanoviskaNebyla vyžádána
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
Smlouvu o nájmu nebytových prostor mezi krajem Vysočina a Českou republikou - Úřadem pro zastupování státu ve věcech majetkových, podle materiálu RK-25-2005-22, př. 1, a
svěřuje
Odboru regionálního rozvoje Krajského úřadu kraje Vysočina rozhodování o uzavírání nájemních smluv a smluv o výpůjčce, a to pouze pro potřeby realizace projektu "Budování rozvojového partnerství za účelem posílení kapacity při plánování a realizaci programů v kraji Vysočina".
Odpovědnost ORR
Termín průběžně
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz