Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-25-2005-21

RK-25-2005-21.doc
Číslo materiálu21
Číslo jednacíRK-25-2005-21
NázevNávrh na provedení rozpočtového opatření - Vypracování rešerše hydrogeologické prozkoumanosti kraje Vysočina a získání všech dostupných informací o stávajících využívaných a využitelných vodních zdrojích hromadného zásobování vodou
Zpracoval1 Návrh na provedení rozpočtového opatření - Vypracování rešerše hydrogeologické prozkoumanosti kraje Vysočina a získání všech dostupných informací o stávajících využívaných a využitelných vodních zdrojích hromadného zásobování vodou pro: jednání rady
Předkládá P. Bureš
Počet příloh
Popis problémuOdbor lesního a vodního hospodářství a zemědělství vybral v souladu s Pravidly Rady kraje Vysočina pro zadávání veřejných zakázek kraje Vysočina a zakázek příspěvkových organizací zřizovaných krajem Vysočina na základě poptávkového řízení družstvo Geomin, Znojemská 78, 586 56 Jihlava jako zhotovitele zakázky "Vypracování rešerše hydrogeologické prozkoumanosti kraje Vysočina a získání všech dostupných informací o stávajících využívaných a využitelných vodních zdrojích hromadného zásobování vodou". Elektronickou poštou byly osloveny celkem tři firmy působící v oblasti geologie, z nichž dvě nabídku odmítly pro časové zaneprázdnění a nedostatek personálních kapacit. Jediným uchazečem o tuto zakázku bylo družstvo Geomin s nabídkovou cenou 448 000,- Kč bez DPH (+ 85 120,- Kč 19 % DPH).
Družstvo Geomin uzavřelo s Ministerstvem životního prostředí (dále jen "MŽP") smlouvu o dílo, kterým je řešení geologického úkolu "Posílení vodních zdrojů v kraji Vysočina". V této smlouvě je uvedeno, že budou dílčí faktury hrazeny v poměru 75 % MŽP a 25 % kraj Vysočina. Rada kraje usnesením číslo 0250/08/2004/RK souhlasila se spoluúčastí kraje Vysočina ve výši do 25 % celkových nákladů zakázky na zpracování podkladů pro zadání veřejné zakázky "Posílení vodních zdrojů v kraji Vysočina" zadávané MŽP.
Nabídková cena družstva Geomin za zakázku kraje Vysočina "Vypracování rešerše hydrogeologické prozkoumanosti kraje Vysočina a získání všech dostupných informací o stávajících využívaných a využitelných vodních zdrojích hromadného zásobování vodou" představuje 25 % ceny plnění smlouvy o dílo "Posílení vodních zdrojů v kraji Vysočina". Uhrazením této částky se kraj Vysočina bude na realizaci tohoto úkolu finančně podílet 1/4 celkových nákladů.
Návrh řešení Odbor lesního a vodního hospodářství a zemědělství radě kraje navrhuje udělit souhlas s povýšením kapitoly Zemědělství, § 2399 - Ostatní záležitosti vodního hospodářství o částku 533 120,- Kč (cena s DPH) za účelem zajištění finančních prostředků k úhradě zakázky "Vypracování rešerše hydrogeologické prozkoumanosti kraje Vysočina a získání všech dostupných informací o stávajících využívaných a využitelných vodních zdrojích hromadného zásobování vodou" snížením kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, položky Strategické a koncepční materiály, § 6409 - Ostatní činnosti jinde nezařazené.
StanoviskaEkonomický odbor
Ve schváleném rozpočtu kraje Vysočina na rok 2005 byly případné výdaje kraje na tuto akci mj. uvedeny v kapitole Zemědělství v dalších možných finančních požadavcích odboru. Vzhledem k charakteru pořizovaného materiálu doporučujeme případné finanční potřeby zdrojově krýt z kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, položky Strategické a koncepční materiály. Aktuální stav této položky je 9 353 tis. Kč.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
povýšení kapitoly Zemědělství, § 2399 - Ostatní záležitosti vodního hospodářství o částku 533 120,- Kč (cena s DPH) za účelem zajištění vypracování zakázky "Vypracování rešerše hydrogeologické prozkoumanosti kraje Vysočina a získání všech dostupných informací o stávajících využívaných a využitelných vodních zdrojích hromadného zásobování vodou" snížením kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, položky Strategické a koncepční materiály, § 6409 - Ostatní činnosti jinde nezařazené.
Odpovědnost odbor lesního a vodního hospodářství a zemědělství
Termín srpen 2005
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz