Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-25-2005-14

RK-25-2005-14.doc
Číslo materiálu14
Číslo jednacíRK-25-2005-14
NázevDarování pozemku - k. ú. Rynárec
Zpracoval J. Mrázková
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuNa odbor majetkový se obrátila obec Rynárec se žádostí o darování pozemku par. č. 1010/1 - ost. plocha, silnice o výměře 3 184 m2 v k. ú. a obci Rynárec. Dle sdělení obce se jedná o pozemek, který obec již několik let udržuje na své náklady. V roce 2006 hodlá obec v souladu s územním plánem vybudovat na sousedním pozemku par. č. 995/1 základní technickou vybavenost pro výstavbu rodinných domků. Pozemek, o který obec žádá, chce využít k rozšíření příjezdové místní komunikace k lokalitě budoucích rodinných domků.
Pozemek par. č. 1010/1 v k. ú. a obci Rynárec je ve vlastnictví kraje Vysočina na základě zákona č. 157/2000 Sb., o přechodu některých věcí, práv a závazků z majetku ČR do majetku krajů, v platném znění a Rozhodnutí MDS ČR čj. 3796/01-9-KM ze dne 10. 9. 2001 a zřizovací listinou byly dány do správy příspěvkové organizace kraje s názvem Správa a údržba silnic Pelhřimov.
Pozemek je veden Katastrálním úřadem pro Vysočina, katastrální pracoviště Pelhřimov na LV 136 pro dané k. ú. a obec.
Návrh řešení OM navrhuje pozemek par. č. 1010/1 ost. plocha, silnice o výměře 3 184 m2 v k. ú. a obci Rynárec obci darovat. Jedná se o pozemek, který je pro kraj, resp. Správu a údržbu silnic nepotřebný a nevyužitelný a nepředstavuje silniční pozemek. Návrh je v souladu se Zásadami Zastupitelstva kraje Vysočina pro převod nemovitého majetku ve vlastnictví kraje Vysočina - čl. II, odst. 2. Obec má v úmyslu pozemek využít k rozšíření příjezdové místní komunikace pro budoucí výstavbu rodinných domků a jedná se tedy o veřejně prospěšnou činnost.
Darování předpokládá jako zákonnou podmínku tohoto právního úkonu zveřejnění záměru daru na úřední desce krajského úřadu po zákonem stanovenou dobu. Po uplynutí této doby bude zastupitelstvu kraje předložen návrh na schválení darování pozemku do vlastnictví obce Rynárec a současně dodatkem zřizovací listiny Správy a údržby silnic Pelhřimov upraven rozsah svěřeného majetku.
StanoviskaSpráva a údržba silnic Pelhřimov souhlasí s darování uvedeného pozemku do vlastnictví obce, neboť pro příspěvkovou organizaci je nepotřebný a nevyužitelný.
Odbor dopravy a silničního hospodářství souhlasí s darováním pozemku do vlastnictví obce.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
zveřejnění záměru darovat obci Rynárec pozemek par. č. 1010/1 - ost. plocha, silnice o výměře 3 184 m2 v k. ú. a obci Rynárec, a
doporučuje
zastupitelstvu kraje schválit darování pozemku par. č. 1010/1 - ost. plocha, silnice o výměře 3 184 m2 v k. ú. a obci Rynárec do vlastnictví obce Rynárec
Odpovědnost odbor majetkový
Termín srpen 2005
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz